vrijdag 28 september 2018

Herfst decoratie top 5

Inspiratie voor herfstdecoratie


De mooie nazomer gaat langzaam over in de herfst. Hoewel het al merkbaar kouder en vroeger donker wordt, is de herfst vooral heel gezellig. Prachtige kleuren overal, heerlijke wandelingen in het bos en dan lekker knus in huis opwarmen. Kaarsjes, dekentje, warme chocolademelk... Ik heb er zin in! En met wat leuke decoratie en versieringen maak je het in en om huis nóg gezelliger! Ik maakte deze top 5 van de leukste ideeën voor herfst versieringen. Lees mee, laat je inspireren en breng wat herfstsfeer in je huis!

Voor deze top 5 maakte ik een selectie van de leukste decoraties voor in en om huis, allemaal met het herfstthema. Klik op de titel onder de foto voor meer foto's en de beschrijving.

1. Herfst krans

Een krans is een veelzijdige herfst versiering: voor binnen of buiten, om te leggen of op te hangen. Met een mooie krans kun je echt alle kanten op. Of je nu voor verse bloemen en herfstmaterialen kiest, of voor de lang houdbare variant met gedroogde materialen gaat, je komt meteen in een goede herfstsfeer.

Herfst krans met beukennootjes en kastanjes




2. Herfst materialen

Kastanjes, beukennootjes, wilde hazelnoten, dennenappels, mos, rozenbottels, malusappeltjes, blaadjes... Zo veel decoratiematerialen in de herfst! En het leuke is dat ze vaak gewoon voor het oprapen liggen. Vooral kinderen vinden het leuk om samen spulletjes te verzamelen. Ook in de winkels is er een ruime keuze uit verse, gedroogde of namaak materialen. 

Leg allerlei materialen speels bij elkaar in een schaal voor een gezellige herfstverzameling of sorteer juist per soort voor een strak effect. Eenvoudige en snelle decoratie met een groots effect. 



3. Pompoenen

Als er iets is wat echt bij de herfst hoort, dan zijn het wel pompoenen. Heerlijke pompoensoep komt hier weer regelmatig op het menu. Maar ook je huis kun je leuk versieren met pompoenen. Let er op dat je wel de sierpompoenen gebruikt om mee te decoreren.

Ze zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Of je nu gewoon één of meerdere pompoenen in een hoekje neerlegt, of ze met andere materialen combineert, zo'n pompoen zorgt meteen voor een vrolijke herfstsfeer.

 

Gepimpte pompoenen, de moderne variant


4. Chrysanten

Chrysanten zijn als snijbloem jaarrond verkrijgbaar, maar eigenlijk zijn het echt herfstbloemen. Rond deze tijd van het jaar zie je ook de prachtige bolchrysanten in pot. Chrysanten zijn sterk, lang houdbaar en verkrijgbaar in allerlei bloemvormen en kleuren.


Chrysantjes met Solidago in Mini vaasjes, helemaal in de herfstkleuren


Bloemenzuil van chrysantjes en mos


5. Kaarsjes 

Wanneer de dagen langzaam donkerder worden en je lekker binnen zit, is er niets zo gezellig dan kaarsjes aanmaken. Het licht en de warmte zorgen voor een knusse sfeer in huis. Of je nu een paar losse kaarsen of theelichtjes neerzet, of deze als onderdeel van je decoratie gebruikt. lichtjes mogen in de herfsttijd zeker niet ontbreken! Wil je liever geen kaarsen branden? Kies dan de elektrische variant, om toch wat sfeerlicht te creëren.

Tafeldecoratie met Kaarsjes en accessoires 

Kaarsjes in een bakje, helemaal in herfst sfeer

leuk met grote kaarsen of theelichthouders


Ook zo'n zin in de herfst gekregen? Ga lekker aan de slag en zorg voor wat gezelligheid en sfeer in huis! Geniet lekker van dit prachtige seizoen...


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten