zondag 23 oktober 2016

Bol Chrysant

Herfst plant


Wat behalve kastanjes en pompoenen toch ook ├ęcht bij het herfst seizoen hoort, is een bol chrysant! Deze planten zijn typisch voor deze tijd van het jaar. Je ziet ze ondertussen al weer overal staan, ook bij ons thuis. Deze staat in een mand op de tuintafel, maar ze staan ook leuk bij de voordeur of op het terras of balkon, eigenlijk kun je met een bol chrysant alle kanten op...

Beschrijving

Chrysanten zijn eigenlijk typische herfstbloemen, hoewel ze wel jaarrond verkrijgbaar zijn. De bol chrysant is een echte herfstplant en heeft, zoals de naam al zeg, een duidelijke bolvorm en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Door de compacte bolvorm ziet deze plant er heel decoratief uit en heeft verder weinig meer nodig dan een leuke mand of pot. Ze hoeven niet ingeplant te worden en hebben weinig onderhoud nodig. Het is een sterke plant, die tegen het soms gure herfstweer kan. Bovendien is het leuk dat de plant nu nog volop bloeit, terwijl de meeste tuinplanten wel zijn uitgebloeid. Als de bloemen nog knopjes zijn, ziet het er al leuk uit en langzaam vult de bol zich dan met prachtige bloemen. 


Verzorging

Een (bol) chrysant is een makkelijke buiten plant, die weinig onderhoud nodig heeft. Het is geen vaste plant, dus hij hoeft niet worden ingepland of verpot. Lekker makkelijk in zijn eigen potje. gewoon in een leuke pot, mand of emmer zetten en verder hoeft de plant slechts af en toe een klein scheutje water te krijgen, als hij echt droog is. Te veel water tussen de bladeren laat deze smetten, dus geef water op de potaarde zelf. Met weinig moeite heb je wekenlang een prachtig bloeiende plant staan.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten