zaterdag 8 oktober 2016

Klein herfst stukje

Herfst bootje


Dit is een leuk, klein herfst stukje. Makkelijk te maken en staat overal leuk: op de salontafel, op een bijzettafeltje, maar ook op het toilet of ergens in een hoekje. Het kan ook heel mooi zijn om er een paar te maken en deze strak naast elkaar op een grote schaal te leggen. Zo'n klein stukje is trouwens ook leuk om cadeau te geven.

Beschrijving

De basis voor dit herfst stukje is een gedroogd palmblad, dat de vorm heeft van een bootje. Deze bladeren worden wel vaker in bloemstukken gebruikt, maar zijn op zich ook een prima, stevige ondergrond voor een klein bloemstukje. Ze zijn overigens in verschillende afmetingen verkrijgbaar (ook grote, brede die ideaal zijn voor een groot stuk).
De bolle vorm kan mooi compact gevuld worden met wat typische herfstdecoratie. Dennenappels, boomschors, eikels, kastanjes, mos, vruchtjes, (namaak)bloemen of besjes, lampionnetjes (Physalis), appeltjes, blaadjes, rozenbottels... In tuin, in veel winkels of onderweg is er genoeg moois te vinden! Zo'n klein stukje is overigens ook heel geschikt om restjes in te verwerken, zoals een klein stukje schors of een losse bloem.
Het stukje is met gedroogde of houdbare materialen gemaakt, dus je hebt er eigenlijk geen omkijken meer na.  


Gebruikte materialen


  • Gedroogd palmblad (bootje), verkrijgbaar bij hobby- en bloemschikwinkels.
  • Pompoen
  • Dennenappel
  • Kaneelstokjes
  • Berkenschors
  • Zijde bloemen van de Orchidee met warme kleuren
  • Herfstblad (eikenblad)

Werkwijze

Benodigdheden: lijmpistool, snoeischaar of kniptang

Het bootje vormt de basis en de pompoen ligt hier centraal op. Vervolgens is het de bedoeling om de rest van de materialen er een beetje leuk omheen te leggen. Knip schors en stokjes op maat en draadjes en steeltjes af. Plaats zorgvuldig maar speels en zorg voor een mooi compacte vorm door alles te laten overlappen. Het makkelijkste is om eerst alles neer te leggen en er een beetje mee te "spelen". Wanneer de definitieve compositie eenmaal gemaakt is, kan alles met een lijmpistool vast gelijmd worden, zodat alles op z'n plaats blijft liggen. Gebruik zo min mogelijk lijm en probeer lijmdraden te vermijden of trek ze weg.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten