vrijdag 28 oktober 2016

Boeket

Lysianthus en Septemberkruid


Dit wit groene boeket is klassiek en romantisch, met mijn favoriete bloemen: de groene Lysianthus. Een boeketje dat eigenlijk altijd kan: niet alleen super leuk thuis in de vaas, maar ook om cadeau te doen en geschikt voor veel gelegenheden. Bijvoorbeeld als koffieboeketje als je op visite gaat...

Het is eens een boeket zonder rozen, met de romantische Lysianthus als hoofdbloem. Deze bloemen zien er prachtig uit als ze alleen in een vaas staan, maar kunnen ook prima gecombineerd worden in een gemengd boeket. De kleine bloemetjes van het Septemberkruid zorgen niet alleen voor een lieve, verfijnde uitstraling, maar ze passen ook nog goed bij het seizoen. Hoewel ze jaarrond verkrijgbaar zijn in de winkels, zijn dit eigenlijk echte herfstbloemen (de naam zegt het ook al).

Beschrijving

Dit is een klassiek, rondgebonden gemengd boeket. De combinatie van de weelderige Lysianthus, het fijne Septemberkruid, het rond Appelblad en de spieten gras geven dit boeket een romantische, landelijke uitstraling. Het appelblad zorgt tevens voor een mooie vulling, waardoor het boeket er vol uitziet en mooi valt. De wit groene kleur is heel neutraal en past bij veel interieurs of gelegenheden.

Gebruikte materialen



  • groene Lysianthus (Eustoma)
  • Septemberkruid (Aster)
  • Berengras (Xerophyllum tenax)
  • Appelblad (Gaultheria sallal)




Werkwijze



Zorg ervoor dat alle stelen schoon zijn, verwijder de blaadjes en splits lange zijtakken. Dit is belangrijk om het boeket mooi te kunnen binden en om smetten van samengebonden blad te voorkomen.
Het boeket wordt vervolgens korenschoof gebonden. Door de takken steeds in dezelfde richting over elkaar te leggen, steken de stelen niet kris kras door elkaar en krijgt het boeket zijn vorm, waardoor het ook mooi in de vaas mooi valt, met of zonder elastiek. De verschillende soorten bloemen en plukjes Berengras worden gelijkmatig over het boeket verdeeld, zodat het gemengd wordt. Het blad wordt gebruikt om er tussen op te vullen, zodat het boeket wat structuur en stevigheid krijgt.(Achteraf vond ik overigens de grassprieten toch wat te lang, dus die heb ik nog een beetje bijgeknipt, maar hier heb ik helaas geen foto van.)

Als het boeket gebonden is, kan het zo in een vaas (met lauwwarm water) gezet worden... Nadat de stelen nog even zijn aangesneden natuurlijk. Of het wordt nog ingepakt in een foliekraag van cellofaan. Zo ziet het er extra feestelijk uit, klaar om cadeau te geven. Ook als het boeket gewoon thuis in de vaas komt, ziet een foliekraag er niet alleen mooi uit, maar kan ook handig zijn om het boeket mooi op de vaas te laten rusten.
  



1 opmerking: