zondag 6 november 2016

Herfst windlichten

Nog meer kastanjes en nootjes


Deze gevulde windlichten bewijzen dat decoratie leuk én toch ook heel makkelijk kan zijn! Staat mooi, past bij het seizoen én super simpel en snel gemaakt! Eigenlijk zijn ze mooi in eenvoud. Leuk op de vensterbank, op een kast, dressoir of gewoon op tafel...

Eerst twijfelde ik even of ik deze gevulde windlichten wel zou maken, aangezien het geen "nieuw" idee is, maar ik vorig jaar al eens nagenoeg hetzelfde had staan (Herfst in huis). Maar ondertussen zijn we al weer een jaar verder, dus het is toch al weer even geleden en bovendien blijven ze gewoon leuk. Het idee is hetzelfde, de uitvoering is toch net iets anders: deze keer zijn de windlichten gemengd gevuld.
Het kost weinig tijd en moeite om dit te maken, het blijft lang mooi en heeft weinig tot geen onderhoud nodig, ideaal dus! Ik had nog een hele zak met kastanjes en nootjes liggen, die we samen buiten geraapt hadden en dat kwam goed uit, want nu zijn die tenminste ook verwerkt.

Beschrijving

De kastanjes en nootjes waarmee de windlichten gevuld zijn, passen natuurlijk helemaal bij het seizoen en maken er een echte herfstdecoratie van. Als duo maken de windlichten toch net wat meer uit, dan eentje alleen. De glazen windlichten zijn robuust en met de tekst er op zijn ze heel modern. Hoewel ze bijna identiek zijn, verschillen de teksten, wat juist een leuk detail is.


Gebruikte materialen

De basis zijn de twee glazen windlichten, maar verschillende andere vazen kunnen natuurlijk ook prima, zo lang de inhoud maar zichtbaar is.
Als vulling heb ik een mix van kastanjes, beukennootjes schillen, eikels en hazelnootjes gebruikt. Eigenlijk kunnen alle (gedroogde) materialen gebruikt worden om de windlichten mee te vullen, niet eens persé herfstmaterialen. Het is wel belangrijk dat alle materialen goed droog en schoon zijn, liefst al een beetje ingedroogd. Vocht kan schimmels veroorzaken, zeker doordat alles dicht op elkaar in het glas zit.  

Werkwijze

De werkwijze is natuurlijk eigenlijk te simpel om te beschrijven... Maak de windlichten even schoon en vul ze met de herfstmaterialen. Als extra versiering heb ik verschillende grijs-witte lintjes er om geknoopt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten