zaterdag 19 november 2016

Nieuwe inrichting

Nieuwe (oude) meubels en een nieuwe look


Sinds vorige week hebben we een paar "nieuwe" meubels: een oude (donker) eiken toogkast en een zelfde eiken TV meubel! Naast het opnieuw inrichten van de kasten, hebben we meteen de opstelling van de woonkamer veranderd, waardoor het er ineens heel anders (beter!) uitziet!


Het was al langer een wens om een paar houten meubels in onze inrichting te hebben, voor een natuurlijk en klassiek accent. Het hout zorgt voor wat warmte en harmonie, wit en grijs alleen wordt toch gauw een beetje kil.
Nu was het dan eindelijk zover... De kast zag ik toevallig in de kringloop winkel, je moet er net geluk hebben, wat ze hebben natuurlijk geen vast assortiment, maar er staan vaak prachtige meubels, in nog bijna perfecte staat voor een zeer lage prijs. Het er bij passende TV meubel hebben we tenslotte via Marktplaats gevonden, ook een koopje. Niet alleen fijn voor de beurs, maar het geeft ook een goed gevoel om deze prima spullen nog een tweede ronde te geven, juist in de huidige consumptie- en wegwerpmaatschappij, Deze "oude" meubels zijn juist hartstikke degelijk en kunnen (nog) lang mee gaan. 

Toog kastDeze klassieke donker eiken toogkast was eigenlijk precies wat ik zocht... De mooie rechte, strakke lijnen van de toog en sierlijsten maken de kast tijdloos klassiek. De warme, donkere kleur van het eiken zijn in balans met het wit, grijs en zilver in de kamer. Een lichtere kleur eiken zou minder mooi zijn geweest, omdat dit minder afsteekt tegen het zilver/grijs en wit, het contrast met de diepe donkere kleur zorgt juist voor warmte. De kast is bovendien ruim en solide, met stevige legplanken en twee lades. Alle servies past er met gemak in en is nu ook nog eens makkelijker er uit te pakken.TV meubelHoewel ik er al eens eerder over had gedacht om een nieuw TV meubel te kopen, was dit de perfecte gelegenheid om het echt te doen. Het witte TV meubel was best groot en lomp en nam daardoor veel ruimte in beslag. De TV en ontvanger passen prima op een kleiner meubel en onderin het kastje is nog steeds ruimte om wat spullen op te bergen. Bovendien vind ik het mooi als het eikenhout van de kast nog ergens terugkomt in de kamer, zodat het nog meer één (gemixt) geheel vormt.
Dit TV meubel past goed bij de kast, niet alleen omdat het nagenoeg dezelfde kleur eikenhout is, maar ook de stijl komt overeen: rechte lijnen in de lijsten, dezelfde ronde pootjes, ronde knoppen zoals op de lades van de kast.

InrichtingNu de woonkamer toch al aardig ontruimd was, konden we net zo goed nog even door schuiven en de opstelling nog wat veranderen. De hoekbank staat nu niet meer voor het raam, maar langs de muur en met de hoek de kamer in. Zo wordt er meer een aparte zithoek gecreëerd. Even was ik bang dat de kamer er minder open en daardoor minder ruim zou uitzien, maar door die nieuwe, veel kleinere TV meubel en doordat het raam nu vrij is, oogt die hoek veel opener en ruimer. Al met al ziet het er heel anders uit: veel warmer, gezelliger en knusser, iedereen hier is er gelukkig blij mee.Voor en Na

Om het verschil nog eens goed te kunnen zien, volgen hier eerst nog een paar oude foto's met de oude witte kast met boekenkast gedeelte en hoogglans witte deuren en de bijpassende dressoir met hoogglans witte deuren en het witte TV meubel. De bank stond voor het raam, waardoor de kamer in het midden een grote open ruimte had.

 

 


1 opmerking:

  1. De kamer is een stuk gezelliger geworden. Goed gedaan. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar inspiratie voor stof ontwerpen van onze duo rolgordijnen die we op maat maken, kwam ik op je blog. Persoonlijk vindt ik de panelen nog een beetje druk, maar dat is een kwestie van smaak. Bedankt voor het delen. Groetjes, Iris.

    BeantwoordenVerwijderen