woensdag 23 november 2016

Kandelaars en hout

Nieuw setje 


Deze nieuwe accessoires kunnen prima als set gecombineerd worden en staan leuk op tafel, maar zijn ook afzonderlijk goed te gebruiken. Basic materialen en voorwerpen zijn breed inzetbaar en kunnen met veel gecombineerd worden, waardoor ze steeds weer anders uitzien.
Hoewel ik de verschillende onderdelen afzonderlijk gekocht en gekregen heb, passen ze prima bij elkaar en vormen samen een mooi geheel.

Beschrijving

De kandelaars kreeg ik cadeau en zij afkomstig van Kwantum. Ze hebben een beton/steen look, maar zijn gewoon van kunststof, dus helemaal niet zwaar. Hout planken en boomstam doorsnedes zijn op dit moment helemaal in en ondertussen ook op veel plaatsen verkrijgbaar. Deze is van Kruidvat, geen typische woonwinkel, maar waar ze vaak ook hele leuke accessoires hebben, voor een net zo leuke prijs. De keramiek dennenappel en eikel zijn verkrijgbaar bij de Duitse Nanu Nana (oa in Aachen). Hier hebben ze eigenlijk altijd wel super leuke decoratie en accessoires.
In plaats van kaarsen heb ik theelichthouders gebruikt. Deze grijze glaasjes had ik nog en ik vind ze er qua kleur en materiaal leuk bij passen. Het grijs zorgt voor wat contrast met het natuurlijke bruin-beige en houtkleur. Het glas zorgt, gecombineerd met het hout en de steen(look) voor een mix van materialen. Theelichtjes zijn bovendien ook praktischer dan kaarsen, omdat deze makkelijk bijgevuld worden en niet druipen. Mooie stomp- of bolkaarsen zouden echter ook mooi op deze kandelaars passen.


Tafelversiering

De kandelaars staan mooi op tafel en als de kaarsjes branden ziet dat gezellig uit. Het hout is een ideale basis en kan veelzijdig gebruikt worden. Het hout past goed bij de steenlook van de kandelaars en ik vind het mooi dat het hout heel natuurlijk en onbewerkt is, voor een robuuste uitstraling. Door de kandelaars samen op een ondergrond te plaatsen, vormen ze meer één geheel, dan wanneer enkel losse kandelaars geplaatst worden. De dennenappel en eikel staan er goed bij. Het is echter ook heel leuk om enkel wat losse glaskraaltjes om de kandelaars te leggen of zelfs helemaal niks. Ook zonder extra accessoires ziet het er mooi uit: basic, strak en robuust. Uiteindelijk heb ik ook alleen het hout en de kandelaars zo neergezet, voornamelijk om prakstische redenen dat dit het makkelijkste en veiligste is met een ondernemend (soms ondeugend) klein jongetje in huis.

Variatie

Het hout kan natuurlijk in vele varianten als ondergrond gebruikt worden. De kandelaars kunnen, behalve op tafel, ook heel goed op andere plaatsen neer gezet worden, zonder ondergrond. Door er steeds twee (of meer) neer te zetten, ontstaat symmetrie, waardoor ze toch een geheel vormen, ookal staan ze verder uit elkaar. Zo kunnen ze mooi op de nieuwe toogkast of op de vensterbank gezet worden.


Voorlopig staan dit geheel op tafel en het ziet er 's avonds reuze gezellig uit als de kaarsjes branden. Makkelijk en snel te maken en blijvend houdbaar, geen onderhoud: de ideale tafeldecoratie!Geen opmerkingen:

Een reactie posten