dinsdag 29 november 2016

Cadeau doosje met lekkers

Feestelijk ingepakte bonbons


Een mooie verpakking maakt ieder cadeau extra feestelijk. Natuurlijk gaat het om de inhoud, maar het oog wil ook wat. Een mooi ingepakt cadeau maakt meer uit, is leuker om te geven (en krijgen) en een zelfgemaakte verpakking of versiering is ook nog eens heel persoonlijk.

Zoals ik al eerder (en vaker) schreef, vind ik het leuk om zelfgemaakte cadeau's te geven. Bloemen, koekjes, bonbons... alles met liefde gemaakt. Of het zelfgemaakt is of niet... een boeketje, wat lekkers of een cadeaubon zijn cadeau's die eigenlijk altijd wel in de smaak vallen. Een mooie verpakking maakt het af. 
Zelfgemaakte cadeau's moet je sowieso zelf verpakken en een mooie verpakking zorgt er voor dat het een "echt" cadeau wordt. Maar ook gekochte cadeau's kunnen natuurlijk zelf verpakt worden, om het extra feestelijk en persoonlijk te maken.

Zelfgemaakte truffelsDeze overheerlijke truffels zijn niet zo moeilijk om te maken en zijn perfect om cadeau te geven. Ik heb een gemengd assortiment met verschillende smaken gemaakt: witte chocolade met bastogne koekjes crème en caramel fudge, melkchocolade met speculaas creme en pure chocolade met oreo koekjes creme. Het recept voor deze truffels komt van Laura's bakery. Kijk op Truffel recepten voor verschillende recepten en smaken, hier staat ook de bereidingswijze goed uitgelegd. Natuurlijk kun je zelf variëren met smaken en ingrediënten.

Cadeau verpakking

Of het nu zelfgemaakte of gekochte truffels zijn, de verpakking maakt van deze lekkernij een echt cadeau. Het is wel zo handig om de truffels in een soort van doosje te doen. Ik heb hiervoor een cadeaudoos van de Action gebruikt. Deze stevige, kartonnen doosjes zijn verkrijgbaar met allerlei prints en in verschillende maten. Hoewel deze doosjes niet speciaal voor etenswaren geschikt zijn, kunnen ze prima gebruikt worden. De binnenkant heb ik met wat aluminium folie bekleedt, om vlekken te voorkomen, aangezien deze geen coating hebben. Zo kan het doosje naderhand nog gebruikt worden.
Het doosje is op zich al heel leuk, maar een mooie strik of versiering maakt het extra feestelijk. Heel simpel, maar met een geweldig resultaat.

Benodigdheden


  • Cadeau doosje (of een "gewoon" doosje zelf inpakken met cadeaupapier)
  • Versiering: rood organza lint, zalmkleurig lint, kartonnen waaier, 3 papieren roosjes (op draad)
Voor de versiering kan eigenlijk van alles gebruikt worden. Bloemetjes, linten, stukjes stof, houtjes... wat er zo al nog ligt aan restjes. In veel winkels verkopen ze tegenwoordig ook cadeau accessoires, zoals papieren roosjes, kartonnen waaiers, strikken, vlinders, etc. 


Werkwijze

Het rode organza lint wordt stevig om de doos geknoopt en vervolgens wordt het zalmkleurige lint hierover heen geknoopt, zodat dit mooi in het midden zit. De waaiers worden met het zalmkleurige lint vastgeknoopt. De roosjes worden met de ijzerdraadjes samen gebonden en daarna om de knoop van het lint vastgezet. Tot slot een mooie strik van de uiteindes van het rode organza lint maken en deze mooi schikken.
Het maakt eigenlijk niet uit welke versieringen er op komen, belangrijk is dat er een centraal punt is, waar alles geknoopt wordt (het midden), zodat het een mooi geheel vormt.


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten