vrijdag 2 december 2016

Alternatieve kerstboom

Inspiratie voor een "andere" kerstboom

woontrendz.nl
De eerste advent hebben we al gehad, december is begonnen en nadat Sinterklaas na dit weekend weer terug naar Spanje is vertrokken, wordt het toch echt tijd voor kerstversieringen in en om huis! Kerstdecoratie zorgt voor gezelligheid en een echte kerstsfeer. De kerstboom is natuurlijk het belangrijkste. Tegenwoordig zijn er echter veel moderne en soms abstracte varianten op de klassieke dennenboom verkrijgbaar of zelf te maken.


Kerstbomen

Koos je vroeger voor óf een echte óf een kunstboom, tegenwoordig is bijna alles mogelijk! Natuurlijk kun je nog steeds voor de echte boom kiezen, die blijft mooi en is een echt kerstsymbool. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar in alle maten van groot tot mini, afgezaagd of met kluit. De bomen met kluit verliezen hun naalden niet zo snel en kunnen naderhand in de tuin gezet worden.
Dan zijn er de kunstbomen, die blijven groen, verliezen geen naalden en kunnen ieder jaar op nieuw gebruikt worden. Soms loont het daarom om eenmalig een duurdere en wat echter uitziende aan te schaffen. Ook daar zijn tegenwoordig al heel veel varianten in verkrijgbaar: met ingebouwde lampjes, witte of half besneeuwde kerstbomen, zelfs felle kleuren.
De laatste jaren is de kerstboom echter een ruim begrip geworden. Alles wat enigszins een dennenboom of driehoek vorm heeft, kan al symbool staan voor een kerstboom. Heel mooi met wat kerstversiering voor een hele moderne kerstsfeer.

Alternatieve kerstbomen

Er zijn zo veel mogelijkheden omdat eigenlijk alles kan. Alle materiaal kan gebruikt worden, hoewel de meeste bomen toch van/met hout of takken gemaakt zijn. Er zijn platte of ruimtelijke kerstbomen, afhankelijk van hoe ze gemaakt zijn en waar ze komen te staan.
Kenmerkend zijn de dennenboom vorm of soms wat abstracter de driehoeksvorm. Het is makkelijk om zo'n kerstboom zelf te maken, bijvoorbeeld van steigerhout, maar ze zijn ook kant en klaar in winkels te koop, zodat je zelf alleen nog de versiering hoeft aan te brengen. 
Een mooie alternatieve kerstboom is een goed alternatief voor een klassieke kerstboom. Het is eens iets anders en staat heel modern. Door de boom te versieren met kerstballen en andere kerstdecoratie, krijg je toch een echt kerstgevoel. Het is echter ook heel goed mogelijk om de alternatieve kerstbomen niet als dé kerstboom neer te zetten, maar als kerstdecoratie te gebruiken. Kleinere varianten staan leuk op een dressoir of bijzettafel en de platte kerstbomen staan bijvoorbeeld prachtig op de vensterbank!

Hier volgen wat voorbeelden om inspiratie op te doen:

Xenos
Christmaholic.nl

Stripes and walls

Beautyclub.nl

ECHTanne.blogspot.nl

gadero.nl

intratuin

tuinadvies.be

woonMAG

intratuin
Er zijn zoveel verschillende soorten en door verschillende opmaak krijg je nog meer variatie. Het is niet mogelijk om alles te laten zien, maar dit overzicht geeft een beetje een idee van de mogelijkheden en zorgt hopelijk voor inspiratie en nog meer nieuwe ideeën!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten