woensdag 14 december 2016

Kerst takken

Takkenbundels


Een bundel takken met wat accessoires als decoratie is tegenwoordig wel bekend en ze blijven leuk, omdat je er zo ontzettend veel mee kan variëren. Deze winterse takken zijn versierd met kerst accessoires, zoals sterren en balletjes voor het echte kerstgevoel. Een mooi pronkstuk in de kamer, zeker hoe het hier op deze zuil staat, hoewel het ook heel mooi op een lange eettafel of op een dressoir zou staan.


Met een takkenbundel creëer je op een makkelijke manier een leuk en modern bloemstuk, wat ook nog eens op allerlei manieren gemaakt kan worden: de bundel kan opgehangen worden (bijvoorbeeld voor het raam), gewoon neergelegd worden of op een vaas of standaard (zoals hier), of rechtop gezet worden (in een vaas). Afhankelijk van welke de accessoires gebruikt worden, kan de bundel worden aangepast aan ieder smaak, interieur, seizoen of thema. Je kunt de bundel zo groot/lang maken als je zelf wilt of waar je net plaats voor hebt. Het ziet er ook heel leuk om twee bundels naast elkaar te zetten of onder elkaar te hangen.

Beschrijving

Deze takkenbundel is op een standaard geplaatst, een metalen spies op voet. Hierdoor komt de bundel los van de ondergrond en lijkt haast te zweven. Zo is hij goed zichtbaar en komt het geheel goed tot recht, bovendien staat hij zo stevig. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo op tafel neerleggen, of op één of twee vazen.
De witte takken, waarvan sommige met een (nep)sneeuwlaagje zorgen voor een winters effect en mooi contrast met de rode accessoires. Rood is natuurlijk een echte kerstkleur.
Hoewel de basis eigenlijk steeds hetzelfde is (de bij elkaar gebonden takken), kan er met de versiering en accessoires zo veel gevarieerd worden. Het is heel makkelijk te maken en je hebt niet veel materialen nodig, maar ziet er wel spectaculair uit en is bovendien lang houdbaar.Gebruikte materialen

  • Standaard
  • Takken (wit en met sneeuw)
  • Wikkeldraad om alles te bevestigen en binden
  • Witte kerstbellen
  • Rode vilten sterren
  • Rode kerstballetjes
  • Rode herten/eland kop
  • Witte sneeuwballetjes

Werkwijze

Eerst is de takkenbundel gemaakt. De takken worden hiervoor bij elkaar gebonden, met het bindpunt in het midden, korenschoof. Zo lopen de takken naar beide uiteindes mooi uit en kruisen de takken zich onderling niet. Dit ziet niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor stevigheid. De bundel is in het midden stevig bijeen gebonden met wikkeldraad. Als de bundel te dik wordt om vast te houden, kan deze tussendoor al eens met wikkeldraad vastgebonden worden.
Vervolgens is de bundel op de standaard geplaatst, door de spies tussen de takken te steken en goed aan te drukken. Het is belangrijk dat de bundel goed vast zit, zodat het geheel stabiel staat.
Tot slot zijn de accessoires mooi verdeeld aangebracht en met draad vastgezet, met een lijmpistool lijmen zou ook kunnen.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten