vrijdag 16 december 2016

Kerst decoratie aan de voordeur

Merry XMAS en mistletoe


Nu binnen zo ongeveer alles in kerstsfeer gedecoreerd is, mag natuurlijk ook buiten de kerstversiering niet ontbreken! Deze hanger is makkelijk om te maken en bovendien heel geschikt voor buiten omdat hij weerbestendig is. Staat leuk naast of op de voordeur in plaats van een traditionele kerstkrans, met een vrolijk kerst boodschap voor bezoekers en voorbijgangers.

Hoewel we rond deze tijd van het jaar voornamelijk binnen zitten, is het leuk om bij de voordeur of in de tuin ook wat kerstversiering aan te brengen. Een kerstboompje, lampjes, een mooie kerstkrans... het maakt het allemaal net wat gezelliger als je uit het raam kijkt of naar huis komt. Eigenlijk kun je bijna alles gebruiken, als het maar geschikt is voor buiten, dus tegen regen, wind en kou kan.
Deze kerstversiering lijkt op de hanger die ik vorig jaar maakte (Kersthanger voor buiten) en de basis is dan ook hetzelfde, maar door wat kleine veranderingen wordt het toch weer nét iets anders.

Beschrijving

De basis van deze decoratie is een lange loper van takjes, die uitgerold als ondergrond dient. De houten MERRY XMAS zorgen voor een kerstgroet voor iedereen die langs de voordeur komt. Deze keer heb ik mistletoe (Maretak) gebruikt, wat eigenlijk ook echt bij kerst hoort en weer eens wat anders is dan dennengroen. De oude traditie dat er onder de mistletoe gekust moet worden, maakt deze kerstversiering ook nog heel romantisch! Het groen van de mistletoe zorgt tevens voor wat kleur bij het verder neutrale, natuurlijk hout. De kerststerren er bij zijn eenvoudig, maar passen er goed bij.
Deze decoratie is makkelijk en snel te maken en je hebt er niet veel materialen voor nodig. Dat is wel fijn, aangezien dit slechts voor een paar weken, tot na de kerst, hangt. Met slechts een kleine moeite (en investering) loont het toch om even iets in kerstsfeer op te hangen.

)

Gebruikte materialen

  • Loper van takjes (Action)
  • Houten MERRY XMAS (Intratuin)
  • Houten sterren
  • Bosje mistletoe (maretak)
  • Rood organza lint voor de strik

  Werkwijze

De loper is uitgerold en met ijzerdraad of wikkeldraad is bovenaan een lusje gemaakt om het geheel op te hangen.
De houten letters zijn met touw boven aan de loper bevestigd, door het touw boven stevig vast te knopen. De sterren zijn vervolgens met ijzerdraad bevestigd op dezelfde plaats.
De mistletoe is in klein, compact bosje samengebonden en met een elastiekje vastgezet. Het bosje is met het rode organza lint vastgeknoopt, waarmee tevens de elastiek weggewerkt is. Daarna is het rode lint in een decoratieve strik geknoopt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten