maandag 19 december 2016

Kerstboom

Natuurlijk en nostalgischHét kerstsymbool en tevens belangrijkste kerstdecoratie is natuurlijk de kerstboom. Dit jaar staat er bij ons een echte boom in de woonkamer, versierd met lampjes en houten hangers. Geen kerstballen! Het is eens iets anders en het hout is modern en toch warm.

Vorige jaren hadden we onze witte kunstboom op staan, met lampjes en zilveren en grijze kerstballen er in (zie Kerstmis). Modern en helemaal in winterse sfeer, bovendien paste deze boom goed bij de rest van het interieur met witte meubels en veel grijs en zilver. Dit jaar wilde mijn man echter graag een echte boom. Ik had een alternatieve boom (Alternatieve kerstboom) ook wel leuk gevonden, maar hij wilde een echte traditionele boom. Dus hebben we nu een Nordmann staan, maar dan wel niet zo traditioneel versierd!
Bij het uitzoeken hebben we vooral gelet op de afmeting, de boom mocht niet te breed zijn, zodat hij wel in de kamer past en wij er ook nog langs kunnen... Dit is een mooi hoge, smalle boom, die prima past in onze kamer en hoewel de boom niet helemaal perfect gevormd en symmetrisch is, vind ik het een prachtige boom. Het is tenslotte een natuurproduct, dus wat scheefheid en ongelijkheid heeft ook zo zijn charme.In de boom zijn natuurlijk kerstlampjes aangebracht, voor de sfeer en gezelligheid. De boom is versierd met verschillende houten hangers. Het hout oogt natuurlijk, zeker in combinatie met de echte, groene naalden wordt het geheel dus heel naturel en basic.
De combinatie van hout met de witte boom zou ook mooi zijn, misschien is dat iets voor volgend jaar, de kunstboom staat tenslotte nog gewoon op zolder.
Ik heb verschillende soorten hangers gebruikt, met verschillende vormen: kerstbomen, engeltjes, hartjes, sterren, paardjes, rendieren. Het ziet er modern uit, maar toch ook klassiek en nostalgisch. Bijkomend voordeel is dat de houten hangers ook wel zo veilig zijn voor onze peuter en hond, en dus relaxt voor ons. Geen kapotte ballen of glasscherven... Nu hadden we sowieso al heel lang plastic ballen, zodat onze Teddy geen glassplinters of scherven in zijn pootjes krijgt, mocht er eens een bal vallen, maar met een peuter zijn die helemaal zo veilig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten