donderdag 8 december 2016

Weelderige advent

Winters advent tafereeltje


Dit adventsstuk bestaat uit verschillende onderdelen en staat op een grote spiegel. Door deze samen te combineren en doordat het allemaal royaal gevuld is, ontstaat een weelderig en romantisch geheel in echte wintersfeer. De vier theelichtjes mogen natuurlijk niet ontbreken om er een echt adventsstuk van te maken.


Zonder de theelichtjes of met maar twee of drie stuks kan het net zo goed een "gewoon" kerst- of winterstuk zijn. Natuurlijk kunnen er ook andere accessoires gebruikt worden of, voor een extra kerstgevoel, kerstballetjes toegevoegd worden.

Beschrijving

Het stuk ziet er zo romantisch en weelderig uit door de overvloedige decoratie, zowel op de zuil, als ook op de rest van de spiegel. Doordat de ondergrond eigenlijk een spiegel is en geen gewoon dienblad of schaal, wordt dit effect versterkt, omdat alles ook nog eens weerspiegeld wordt.
De zuil met mos en sterretjes en de hoge, witte kerstbomen zorgen voor hoogte, waardoor het geheel wat meer volume krijgt en het vanuit de hele kamer goed zichtbaar is. Zo maakt het meer uit, dan wanneer de schaal slechts plat en laag opgevuld wordt (dan zie je het eigenlijk alleen goed als je er echt op kijkt). Nu is het stuk een echte blikvanger op tafel!
De lampjes die in het mos verwerkt zijn zorgen voor extra sfeer. Het licht van deze lampjes is wat gedimd, waardoor er voornamelijk een mooie, warme gloed zichtbaar is en de brandende kaarsjes nog steeds goed opvallen. Doordat de LED lampjes op batterijen werken, is er geen snoer nodig en het batterijendoosje kan makkelijk onder de royale bedekking van de zuil worden weggewerkt.
Eigenlijk is het iet zo belangrijk welke accessoires gebruikt worden, als het geheel maar goed gevuld is. De wit met grijs en zilver kleuren zorgen voor een echte winterse sfeer en maken dit stuk tevens heel neutraal, het past in ieder interieur.Gebruikte materialen 


Ondergrond:
  • grote, ovale spiegel met witte (sier)rand (Action)

Voor de zuil:
  • 2 piepschuim blokken (+ saté prikkers om deze vast te maken)
  • tillandsia (+ krammen om vast te zetten)
  • lampjes 
  • nep sneeuw (+ lijmspray)
  • accessoires: ijssterren, sneeuwballetjes, sterretjes
Voor de vulling:
  • 4 (verschillende) theelichtjes passend bij winterthema (wit, glas, glitters, zilver)
  • 2 witte porseleinen kerstbomen
  • zilverkleurig hert
  • zilverkleurige sterretjes


Werkwijze

Eerst wordt de zuil gemaakt door de piepschuim blokken op elkaar te bevestigen met saté prikkers, zodat deze stevig vast zitten. De zuil inspuiten met lijmspray en door de nep sneeuw rollen om het piepschuim te bedekken en tevens een extra winters effect te creëren. Als alternatief kan de zuil om worden omwikkeld met een sneeuwmat of andere stof.
Het tillandsia wordt bovenop met krammen bevestigd en hangt speels langs de zuil af. Dan worden de lampjes verdeeld en tussen het tillandsia gestoken, het batterijkastje wordt onder het tillandsia weggewerkt, zodat het niet meer zichtbaar is, maar de schakelaar wel nog bediend kan worden om de lampjes aan en uit te zetten. Als afwerking worden de accessoires royaal verdeeld.
De zuil wordt op de spiegel geplaatst en vervolgens de theelichthouders en andere accessoires er om heen geschikt, zodat dit mooi uit ziet en de spiegel goed gevuld is. Deze schikking is min of meer eenzijdig gemaakt, het stuk heeft een voorkant. Het kan echter ook alzijdig gemaakt worden, door de zuil in het midden te plaatsen en de overige accessoires er om heen.
Tot slot wat nep sneeuw er over strooien en de zilveren sterren op de rand van spiegel verdelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten