zondag 25 mei 2014

Bloemen donuts

Glazen donuts en dijfbloemen


Deze schaal is gevuld met water en er drijven kaarsen, bollen en bloemen is. Om de bloemen mooi op het water te laten drijven, zijn glazen "donuts" super handig. Zo kunnen bijna alle bloemen gebruikt worden en het geheel ziet er lekker fris uit.

De antraciet kleurige schaal, waar ik eerder de drijfdeco en de waterlelie in had (zie ook Schaal met drijvende decoratie en Schaal met waterlelie) heb ik nu gecombineerd met nieuwe bloem donuts.
De glazen donuts zorgen ervoor dat bloemen blijven drijven. Hierdoor kunnen allerlei soorten bloemen drijvend in een schaal gedecoreerd worden, ook soorten die normaal niet geschikt zijn om te drijven. Gerbera's en (mini) Chrysantjes bijvoorbeeld blijven, door hun brede en platte vorm, van zichzelf al goed op het water drijven. Rozen of fijne materialen zoals Hortensia of Gipskruid zijn normaal niet zo geschikt om als drijfbloem te gebruiken. Met de donut is het toch mogelijk om deze bloemen te laten drijven.


Deze drie donuts kreeg ik onlangs cadeau. Ze zijn verkrijgbaar in decoratie winkels of bij de bloemist. Door het steeltje van de bloem door het gat te steken, geeft de donut de bloem voldoende houvast. Omdat de donut van dun (en hol) glas zijn, blijven deze makkelijk drijven.


Ik heb hier plukjes van een witte Hortensia (Hydrangea macrophylla) gebruikt. Door een plukje Hortensia af te snijden en door de donut te trekken, zit deze stevig vast en blijft mooi compact als toefje. Het steeltje vervolgens op maat schuin afsnijden. Hortensia's hebben een houtachtige stengel en kunnen daarom het beste in lauw-warm (handwarm) water gezet worden, anders gaan ze snel slap hangen. Stengels schuin afsnijden met een scherp mesje is erg belangrijk, zodat ze goed water op kunnen nemen. Warm water en afsnijden komt de houdbaarheid zeker ten goede!  

  

Verder heb ik in deze schaal weer dezelfde decoratie gebruikt: de fel groene steentjes op de bodem, de zilveren bollen en groene drijfkaarsjes. De drijf donuts kunnen ook mooi enkel gebruikt worden in een klein glaasje met een bloem er in.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten