dinsdag 15 april 2014

Paaskrans

Paaskrans met eitjes


Aangezien het deze week Pasen is, wordt het tijd voor wat leuke Paas decoraties. Om te beginnen deze krans met eitjes! Leuk om aan de muur te hangen, aan het raam, of buiten...De kant en klare krans (Action) is omwikkeld met stoffen linten en dikke, groene sier ijzerdraad, inclusief een lint om hem op te hangen. Ik heb gekozen voor de kleuren wit en groen (dat zijn nou eenmaal mijn favoriete kleuren, die bovendien het beste bij mijn interieur passen), uiteraard zijn ook andere kleuren mogelijk. Traditionele paaskleuren zijn wit met geel.

Vervolgens heb ik er met een lijmpistool onder in het midden van de krans de nep Lelietjes der dalen (Convallaria majalis) op bevestigd. Door ze in de krans te steken en bovendien van een drupje lijm te voorzien, zitten ze stevig vast. Let wel op, de nep Lelietjes der dalen zijn vaak (gedeeltelijk) van plastic, dat kan een beetje smelten door de hete lijm. De lijm koelt echter snel af en je hoeft niet veel te gebruiken, vermijd lijm op de bloemen zelf.
Bij de Lelietjes der dalen zijn verder veertjes en eitjes gegroepeerd, ook met lijm bevestigd.De rest van de krans is versierd met decoratie materialen: houten en stoffen vlindertjes en cotton pods (zaaddoosjes van de katoenplant). De cotton pods waren eerst naturel (bruin/houtskleur), maar heb ik zelf zilver gespoten met spuitverf. Als je ze in kleur wilt spuiten, kun je dat het beste in 2x doen, om alle kanten goed te bereiken met verf. Ze zijn overigens ook kant en klaar gekleurd verkrijgbaar.


Tot slot heb ik een slinger van eitjes gemaakt, met groene wikkeldraad. Deze slingers zijn onderaan de krans bevestigd. Je kunt de eitjes natuurlijk ook met linten vastmaken, het ijzerdraad kan nog wat gebogen worden, bijvoorbeeld in allerlei vormen, zoals krullen of spiralen. Ik heb gekozen voor plastic (namaak) eitjes, echte (uitgeblazen) eitjes zijn natuurlijk ook leuk (tegenwoordig in veel soorten verkrijgbaar: kwarteleitjes, naturel, gekleurd, met motiefjes erop...), maar echte eitjes zijn wel best breekbaar. Vooral als de krans buiten hangt, zijn echte eitjes niet geschikt: als het waait kunnen de eitjes aan de slinger kapot slaan. Er zijn ook veel  soorten leuke (en vaak niet van echt te onderscheiden) plastic eitjes verkrijgbaar.

Indien je de krans aan de muur wilt hangen, kun je gewoon een kant beplakken. Wil je hem aan het raam hangen, is het mooier als je aan allebei de kanten versieringen plakt, zodat hij zowel van binnen als van buiten mooi uitziet.


Rond de Paastijd zijn er volop Paasdecoratie materialen, zoals eitjes, linten en veren verkrijgbaar, o.a. bij Action, Blokker, Xenos en hobby- en decoratiewinkels. Voor mooie linten kun je ook in een naai- of hobbywinkeltje terecht of soms op de markt. Ook andere accessoires zoals houten vlinders of hartjes zijn tegenwoordig op veel plaatsen verkrijgbaar.3 opmerkingen:

 1. Een prachtige paaskrans, heel fris in die groene in witte tinten!
  Je hebt een prachtige blog Ellen, zoveel mooie creaties en decoratie ideeën!
  Groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Ben nog maar pas begonnen, maar fijn om te lezen dat je het leuk vindt!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ellen, maak je ook kransen op bestelling? Mijn vrouw is gek van deze krans? Zoja, contacteer mij gerust via pascal.van.snick1@telenet.be. Ik had met graagte eentje besteld als je wat voorbeelden toestuurt.

  BeantwoordenVerwijderen