vrijdag 11 april 2014

Decoratie tak

Decoratie tak


Dit soort decoratie zie je tegenwoordig overal hangen: aan het raam, aan de voordeur of ergens aan de muur. Niet alleen heel erg leuk, maar ook heel makkelijk te maken!

Neem als basis een mooie tak, zoals deze kronkeltak, of maak een bundel van fijnere takken. Ook (gedroogde) polygonumstokken zijn geschikt, evenals paastakken (kronkelhazelaar, Corylus avellana 'Contorta'), die in deze tijd overal verkrijgbaar zijn (bijv. bij de bloemist).

Aan de basis, de tak(ken), bevestig je aan de uiteinden een lint of touw, om het geheel mee op te hangen. Over de lengte van de tak kun je vervolgens accessoires naar keuze aanbrengen.
Ik heb gekozen voor verschillende soorten hartjes: van hout, van gevlochten riet, van metaal en een houten vlinder. Je kunt naar eigen smaak van alles gebruiken: naast hartjes of vlinders van verschillende materialen (hout, riet, metaal, kunststof) kun je ook mini vogelhuisjes, vogeltjes, mini-lantaarntjes of andere figuurtjes gebruiken.
Tegenwoordig zijn veel leuke accessoires te koop, o.a. bij Action, Blokker, Hema, Xenos, enz.

Ook de kleuren kun je naar eigen smaak kiezen. Ik heb voor naturel en white washed kleuren gekozen, het voordeel hiervan is dat de tak, aangezien ik hem buiten ophang, minder snel/erg zal verkleuren. Buiten zullen felle kleurtjes door de zon en regen na verloop van tijd wat valer worden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om er voor deze tijd van het jaar een paastintje aan te geven door eitjes en en paasfiguurtjes te gebruiken.Het resultaat buiten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten