maandag 17 september 2018

Hopkrans

Herfstkrans met hop aan de voordeur


Met deze mooie hopkrans kun je letterlijk alle kanten op. Hier hangt hij naast de voordeur, maar hij kan ook prima binnen hangen of op tafel gelegd worden. Het leuke is dat het helemaal niet moeilijk is om deze weelderige krans te maken. Lees daarom gauw verder!

Hop

Hop (Humulus lupulus) is misschien wel het meest bekend als grondstof voor bier. Maar deze klimplant is tevens heel sierlijk en decoratief. Hoewel de plant van juli tot september bloeit en daarmee eigenlijk een zomerbloeier is, vind ik hop heel goed passen bij de herfst. 
De prachtige ranken kunnen veelzijdig gebruikt worden in bloemstukken, boeketten of als decoratiemateriaal. Ze drogen helemaal in, dus je hebt er lang plezier van.
Krans met hop

Deze hopkrans is een echte blikvanger. Of je hem nu ophangt of neerlegt, de rijk gevulde krans is bijzonder in zijn eenvoud. De weelderige hopranken hebben eigenlijk niets extra's meer nodig.

De basis is een takkenkrans. Hoewel je er ook voor kunt kiezen om de krans helemaal te bedekken, vond ik het juist wel leuk als je de takken nog een beetje er door heen ziet. Een goede combinatie van naturel hout en fris groene hop. 


Deze herfstkrans zelf maken

De krans met hop is heel makkelijk en snel gemaakt. Je hebt er bovendien maar weinig materialen voor nodig. Hier lees je precies hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Wat heb je nodig?

  • Basis krans, bijvoorbeeld een krans van wilgen takken, riet of stro
  • Hopranken
  • Dunne bloemdraad (0,4mm) en draadschaar


Werkwijze

Wikkel de hopranken speels om de krans. Als je de krans tegen de muur hangt of neerlegt, hoef je alleen de bovenkant en zijkanten te bekleden. De onderkant is tenslotte niet zichtbaar. Wil je de krans in een raam hangen, dan is het mooier als beide kanten bedekt zijn.  

Zet het begin en het uiteinde vast door de steel tussen de takken te klemmen. Gebruik korte stukjes draad om de rank extra stevig vast te zetten.

Laat meer ruimte tussen de ranken over voor een strak effect en gebruik meer hopranken voor een weelderig effect. Je kunt ook alleen één gedeelte van de krans, bijvoorbeeld de onderkant bekleden voor een moderne look.

Wil je de krans ophangen, maak dan met een draadje een lusje aan de bovenkant.
Natuurlijk kwam onze Teddy ook even kijken toen ik de foto maakte :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten