vrijdag 31 augustus 2018

Rieten manden aan de muur

Originele wanddecoratieRieten manden en schalen zijn helemaal hip. Ze zien er leuk uit en je kunt zo overal neerzetten... Of ophangen! Zo maak je eenvoudig een originele wandversiering. 

Kale muren zorgen er voor dat een huis ongezellig en kil lijkt. Door hier en daar wat op te hangen ziet het er veel sfeervoller uit. Hang ook eens wat anders op dan een fotolijst of schilderij! Zo heb je wat meer variatie aan de muur en wordt het geheel niet te druk.

Alternatieve wanddecoratie

Vroeger hingen er bij ons thuis al decoratieve borden aan de muur. Behalve borden zijn er nog veel meer voorwerpen die prima opgehangen kunnen worden. Schalen, manden, kratjes, bekers... Er zijn ineens zo veel mogelijkheden om je muur te versieren.
Het ziet er origineel uit en geeft een persoonlijke en unieke uitstraling aan je interieur. Bovendien zorgen voorwerpen voor wat meer diepte. Raamwerken zoals schilderijen of lijstjes zijn toch platte vlakken. Leuk vanwege de afbeelding, maar ze springen er niet echt uit. Wat meer diepte zorgt ervoor dat lange muren gebroken worden en je creƫert makkelijk knusse hoekjes.Rieten schalen aan de muur

Er zijn ontzettend veel soorten rieten manden en schalen verkrijgbaar. Verschillende vormen en maten: rond, ovaal, vierkant, plat of met hoge rand. De mandjes worden vaak decoratief of functioneel gebruikt en ergens neergezet. Ze kunnen echter ook prima aan de muur hangen. 

Zo'n rieten mand wordt een echte blikvanger, zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Het natuurlijke materiaal en de naturel kleuren maken dit een echt veelzijdig accessoire. Bovendien zijn de schalen niet heel erg zwaar, zodat ze makkelijk opgehangen kunnen worden.   

Zelf vind ik het mooi als er twee of meer stuks in een groepje worden opgehangen. Samen vormen ze een geheel, eentje hangt er toch al gauw wat verloren bij. Ook hier zijn weer veel mogelijkheden: kies je voor een strakke lijn door ze naast elkaar te hangen, of voor een meer speelse versprongen positie. Natuurlijk kun je ook meerdere materialen combineren: riet, aluminium, hout en keramiek gaan heel goed samen.  


Schaal ophangen

De meeste schalen zijn vrij eenvoudig op te hangen met een gaatje in het midden of een lusje aan de achterkant.  Op harde materialen waar je niet in kunt boren, zoals keramiek, bevestig je aan de achterkant een driehoekig haakje of lusje, waarmee je het voorwerp aan een spijker kunt hangen. Zorg er natuurlijk wel voor dat dit stevig vast zit.

Een rieten mand kun je nog makkelijker ophangen. Een schoefje door het midden van het riet prikken en je draait hem zo in een voorgeboord gaatje.   
Geen opmerkingen:

Een reactie posten