woensdag 20 september 2017

Herfst decoratie

Hout & Herfst


Deze houten bak met natuurlijke materialen ziet er prachtig uit op tafel. Helemaal in de herfstsfeer en hartstikke gezellig! 

Eerder maakte ik al samen met mijn zoontje deze Herfstschaal van de herfst materialen die we samen verzamelden. Er waren nog zo veel spullen over, dat ik makkelijk nóg een herfstschaal kon maken en dat is deze houten bak geworden!
Aangezien die schaal nu "zijn" herfststukje is, staat die op "zijn" tafeltje en daar mag hij ook gewoon aan komen, die schaal wordt dus nu af en toe eens helemaal opnieuw geschikt. Dat is geen probleem, aangezien de materialen er toch maar los op liggen en er niks kapot kan gaan, bovendien is het leuk voor hem om zo met seizoenen en natuurlijke materialen bezig te zijn.
Deze bak maakte ik om op tafel neer te zetten en omdat hij nu zijn eigen heeft, blijft de kleine boef van deze decoratie af en kon ik de materialen hiervoor mooi schikken. Dit is dus onze echte herfstdecoratie...
Deze tafeldecoratie past helemaal bij het seizoen, is makkelijk en snel gemaakt en ook nog eens heel goedkoop, aangezien alle materialen gewoon op straat liggen!



Beschrijving

De langwerpige houten bak is de perfecte ondergrond voor deze herfstdecoratie. De langwerpige vorm staat mooi op een lange tafel en het hout past goed bij de natuurlijke kleuren en materialen die er in zitten. Het geheel krijgt zo een warme en robuuste uitstraling.
De herfstmaterialen waar deze bak mee gevuld is, zijn gedroogd en dus lang houdbaar. Alles is quasi nonchalant in de bak gelegd en de bak is goed gevuld, zodat het er weelderig uitziet.
Als de herfstkleuren niet zo goed in het interieur passen, kunnen de herfstmaterialen natuurlijk ook met spuitverf een kleurtje krijgen. Deze decoratie zou ook prachtig uitzien in het zilver!


Gebruikte materialen

  • Langwerpige houten bak
  • Dennenappels
  • Hazelnoothulzen met hazelnoten
  • Eikels
  • Kastanjes
  • Berkenschors
  • Herfst bladeren
  • Beukennoot hulzen
Ook andere (herfst)materialen zoals (bol)mos, rozenbottels, kleine pompoenen, of lampionnetjes (Physalis)  zouden er goed bij passen.



Werkwijze

De materialen hoeven eigenlijk alleen maar in de bak gelegd te worden. Om wat structuur te krijgen, wordt eerst de berkenschors er (rechtop) in geplaatst. De openingen worden opgevuld met de overige materialen. Eerst de grote, zoals de hazelnoothulzen en dennenappels, dan aangevuld met de kleinere. Als laatste worden de herfstblaadjes er speels tussen gestoken.
De bak moet goed gevuld zijn. Als er niet genoeg materialen beschikbaar zijn, kan de bodem worden opgevuld met mos of stenen, om wat meer vulling te krijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten