maandag 4 september 2017

Roze roosjes

Koffie boeketje


Een klein boeketje is altijd leuk... of je het nou thuis in een vaasje zet of dat je het als kleine attentie aan iemand anders geeft. Een boeketje met rozen is eenvoudig, maar mooi en past overal bij!


Een koffieboeketje is een klein boeketje en wordt zo genoemd omdat mensen vaak een kleinigheidje mee nemen als ze ergens op visite gaan en dan is zo'n klein boeketje ideaal. Niet te groot, niet te duur, maar je wil toch niet met lege handen staan... Ook als extraatje bij een (verjaardags-)cadeautje, als bedankje of gewoon zomaar. Eigenlijk is het altijd wel leuk om zo'n klein boeketje te geven en zeker om te krijgen!

Beschrijving

Rozen zijn prachtige en veelzijdige bloemen, die mooi gecombineerd kunnen worden in een gemengd boeket, maar ook heel goed solitair verwerkt kunnen worden. Een boeket rozen met lange stelen is natuurlijk prachtig, maar rozen kunnen ook kort verwerkt worden. Ze zijn ideaal om een compact, kort gebonden bolletje van te maken. Rozen zijn er bovendien in veel soorten, diktes en kleuren. Zo kan de kleur aan de gelegenheid worden aan gepast. Een bont boeket van verschillende kleuren rozen is overigens ook heel mooi. Kijk voor meer rozen boeketjes ook eens naar Bont rozen boeketjeRozenbol of Boeket rozen.
Dit koffieboeketje is gemaakt met donker roze rozen, die kort in een bol vorm gebonden zijn en vervolgens afgewerkt met wat blad. De kraag zorgt voor een mooie afwerking van het boeket, maakt het geheel meteen wat aparter en zorgt voor wat extra volume.
Gebruikte materialen


  • Donker roze rozen
  • Aspidistra blad
  • Stof
  • Touw of lint


Werkwijze

Het aspidistra blad is gevouwen en vervolgens zijn twee stelen samengestoken. Kijk voor meer uitleg en een beschrijving van het vouwen van aspidistra blad op Gevouwen aspidistrablad.
De stelen van de rozen zijn helemaal schoongemaakt. Er worden een paar rozen in de bladeren gestoken , zodat deze een compact geheel vormen. De bladeren worden vervolgens tegen elkaar geplaatst, met de rand naar buiten en de overige rozen worden hier tussen geplaatst, zodat het boeket mooi vol oogt en vorm krijgt.
De stelen worden gebonden met (bind)touw of lint. Als de stelen wat langer blijven, worden deze strak afgebonden met het lint, zodat er een soort scepter ontstaat.
De kraag wordt gemaakt door het stof in een waaier te plooien en deze waaier om het boeket te draperen en dit onderlangs vast te knopen met touw of lint. De rest van de stof kan gebruikt worden om de stelen mee te omwikkelen, zodat deze mooi afgewerkt zijn.
Voordat het boeket in de vaas komt, moeten de stelen schuin worden afgesneden met een scherp mesje en dan in lauw warm water met voeding in de vaas gezet worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten