vrijdag 15 september 2017

Mini vaasjes

Kleine vaasjes, kleine bloemetjes


Dit plateau met kleine vaasjes op een rij is ideaal om restjes bloemen, bloemen met gebroken steeltjes of gewoon een paar losse bloemen in te zetten... Eenvoudig, maar leuk!


Er waren nog een paar bloemetjes over, na het maken van het herfstkransje met bloemen, Bloemenkrans, en het zou zonde zijn om die zo maar weg te gooien. Het waren echter te weinig bloemen om er nog een bloemstukje mee te maken en de steeltjes waren te kort voor een echt boeket. Dan is dit setje vaasjes ideaal. De kleine, korte vaasjes zijn gauw gevuld en korte steeltjes passen hier juist prima in. Ik heb deze vaasjes al vaker gebruikt om restjes bloemen in te zetten en het blijft iedere keer leuk, zoals Vaasjes op een rij en Vaasjes met bloemen.



Beschrijving

Dit plateau met kleine vaasjes is ideaal om een paar overgebleven bloemetjes in te zetten. De zilverkleurige vaasjes staan speels in twee rijen. Door de neutrale kleur passen eigenlijk alle soorten en kleuren bloemen hierin en ziet het geheel er iedere keer weer heel anders uit, afhankelijk van welke bloemen er in staan.
Als er niet toevallig een soortgelijk plateau beschikbaar is en er wel restjes bloemen zijn, die verwerkt moeten worden, is het makkelijk om een dit principe zelf te maken, door verschillende losse vaasjes, flesjes en potjes bij elkaar op een schaal of dienblad te zetten en deze met de bloemetjes te vullen.
De mini Chrysantjes staan gemengd in een deel van de vaasjes, de overige zijn gevuld met toefjes Solidago. De soorten zijn speels verdeeld en het verschil in hoogte van de vaasjes wordt benadrukt door het hoogte verschil van de bloemen: de toefjes Solidago zijn wat hoger en de Chrysantjes komen net boven het vaasje uit.

Gebruikte materialen


  • Zilverkleurig plateau met vaasjes
  • Santini bloemen, groen en donkerrood
  • Solidago   


Werkwijze

De vaasjes worden gevuld met lauw-warm water, dit gaat makkelijk met een gietertje. De stelen worden schoongemaakt, blaadjes verwijderd. De stelen worden dan, indien nodig op de juiste maat, schuin af gesneden en in groepjes in de vaasjes gezet. De Solidago staat met meerdere takjes bij elkaar in elk vaasje, zodat het echt volle toefjes worden. De Santini's staan met enkele losse bloemen gemengd in de vaasjes.
Omdat de vaasjes niet zo groot zijn, moeten ze regelmatig bijgevuld worden, zodat de bloemen niet droog komen te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten