woensdag 23 augustus 2017

Papaver bol

Papaverbol op een plank


Leuke decoratie kan soms zo eenvoudig zijn. Een goede ondergrond, een paar leuke accessoires combineren en dan een bloemetje of plantje voor wat kleur erbij. Deze Papaver bol is heel veelzijdig, leuk in een boeket of bloemstuk maar ook prachtig alleen in een vaas(je) of fles.

Deze Papaver bol is weliswaar geen echte bloem, maar ook geen gewoon groen (blad). Het geeft deze deco plank net wat meer leven en kleur. Op de houten plank worden losse voorwerpen gecombineerd, de combinatie kan met allerlei accessoires gemaakt worden, die net voorhanden zijn, mits het geheel een beetje bij elkaar past en wat er contrast (of juist eenheid) in zit.
Beschrijving

De Papaver bol is compact, massief en glad en heeft daardoor een moderne, strakke uitstraling. Hoewel de Papaver bol heel goed met andere bloemen gecombineerd kan worden, staat hij ook alleen heel mooi en komt zo helemaal tot zijn recht. In de kroon kan eventueel nog een parel gestoken worden voor een chique effect.
De Papaver bol staat in een rechthoekig accubakje. De rechte lijnen en hoeken van de accubak contrasteren mooi met de ronde, bolle vorm van de bol. De glazen accubak is gedeeltelijk gevuld met glazen stenen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook ervoor dat de steel van de Papaver bol vastgeklemd wordt, zodat de bol mooi recht op blijft staan.
De accubak is gecombineerd met een witte, houten, hartvormige theelichthouder en een zilverkleurig keramisch hartje, het geheel is op een naturel houten boomstam plank geplaatst. het witte, gehaakte kleedje zorgt voor wat extra aankleding, een leuk detail. Dit is een mooie mix van materialen: hout, metaal, wit hout, glas, stof en organisch materiaal. Het geheel ziet er natuurlijk en robuust uit en doordat er slechts een paar voorwerpen op de plank staan, ziet het er basic uit en komen de onderdelen goed tot hun recht.
Deze decoratie plank ziet er heel nonchalant uit, alsof er er zo maar wat spullen bij elkaar gezet zijn, hoewel de onderdelen toch bewust zijn uitgezocht, zodat het een harmonieus geheel vormt.
  

Gebruikte materialen

  • Boomstam plank (houten dienblad of schaal kan ook)
  • Wit houten theelichthouder in hartvorm
  • Metallic hartje
  • Rechthoekige halfhoge accubak
  • Glas stenen
  • Papaver bol
  • Gehaakte onderzetter of kleine sprei

Werkwijze

Het is heel eenvoudig om deze decoratie plank te maken, omdat het eigenlijk slechts een kwestie is van alle voorwerpen leuk op de plank neer zetten. De stengel van de Papaver wordt eerst op maat gesneden, zo dat de kroon van de bol net onder de rand van de accubak komt. De lengte van de stengel wordt opgevuld met glas stenen, zodat de bol hier op rust en de stengel vast geklemd wordt. Zo staat de Papaver bol stevig en rechtop in de accubak. De accubak wordt met water gevuld. Het is belangrijk dat de bol zelf niet in het water komt, omdat deze dan sneller kan gaan rotten en het geheel minder lang houdbaar wordt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten