donderdag 4 oktober 2018

Herfst boeket

Vrolijk herfstboeket 


Dit vrolijke herfstboeket is een echte blikvanger in de vaas. Een volle bos bloemen met lekker felle kleurtjes, daar wordt je toch gewoon heel erg blij van? Leuk om te geven, om te krijgen of om zelf te houden!
Hoewel het in ons huis zeker mooi zou hebben gestaan, was dit boeket een verjaardagscadeau. Een mooi boeket is en blijft een favoriet cadeau voor elke gelegenheid. Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Een klein boeketje of een grote bos, een klassiek boeket of een modern boeket zoals een scepter, soorten bloemen, kleuren... Geen boeket hoeft hetzelfde te zijn. Dus verveelt het nooit om bloemen cadeau te doen en al helemaal niet om ze te krijgen!


Klassiek herfst boeket

Dit rondgebonden, klassieke boeket oogt lekker vol en royaal. Doordat het goed gevuld is en de stelen bovendien langer gelaten zijn. Korte stelen die compact gebonden worden, zorgen juist voor kleine, fijne bol boeketjes. 
Door verschillende materialen en bloemvormen te combineren ontstaat er een speels geheel. De kleuren en materialen passen bij de herfst. Geel en rood zijn typische herfstkleuren. Door voor de felle tinten te kiezen, oogt het wat frisser en vrolijker. Zeker in combinatie met het felle groen. De materialen passen goed bij het herfstthema, zo zijn Chrysanten typische herfstbloemen en horen rode besjes van de Hypericum ook bij de herfst.

Gebruikte materialen

In dit boeket zijn de volgende bloemen gebruikt:
  • Gele Roos
  • Solidago
  • Hypericum
  • Santini (Chrysant)
  • Appelblad (Sallal)


Ook een herfst boeket maken?

Als je een boeket wilt binden, is het belangrijk om korenschoof te binden. Zo zien de stelen er niet alleen netjes uit (in plaats van kris kras door elkaar), maar valt het boeket ook mooi in de vaas en blijven de bloemen precies op hun plek in het boeket zitten. 
Om een groot boeket te creëren laat je de stelen lang. Wil je liever een klein, compact boeket zoals een biedermeier, dan bind je de stelen juist kort. 
Het is in ieder geval belangrijk om de stengels goed schoon te maken. Overtollig blad verwijderen en doornen van de rozen afsnijden met een mesje. Gebruik liever geen rozenkrabber, deze beschadigt de steel erg. Zorg voor een goede verdeling van alle bloemen.
Bind het boeket met een stevige elastiek of touw vast. Zet je het direct in je eigen vaas, dan kun je het ook ongebonden in de vaas plaatsen, zodat het mooi in de vaas valt. De vaas moet dan wel precies passen qua hoogte en breedte, zodat deze goed aan sluit. Als het een cadeau is, verpak je het boeket natuurlijk in cellofaan en versier je het met een feestelijke strik.
Stelen schuin aansnijden (liefst met een mes) en dan in lauwwarm water met snijbloemenvoeding in de vaas.

Tip: Is het binden van een boeket toch nog moeilijk? Vraag de bloemist om het alvast voor je te binden. Soms kost dit extra, soms hoort het bij de service. Het is echter de moeite waard, de bloemen komen veel beter tot hun recht als ze mooi geschikt zijn.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten