woensdag 10 oktober 2018

Kraam cadeau

Luchtballon


Ga je op kraamvisite, dan neem je natuurlijk een cadeautje mee. Een originele, creatieve verpakking maakt het cadeau pas echt bijzonder en heel persoonlijk. Deze luchtballon kun je eenvoudig zelf maken en zorgt ervoor dat je een mooi geschenk kunt overhandigen.

Onlangs gingen we op kraamvisite om het super schattige, pasgeboren zoontje van mijn vriendin en haar man te bewonderen. Wat een lieve en mooie baby! Het is hun tweede kindje, eerder gingen we ook al op kraamvisite bij de nu grote zus. Toen nam ik een luiertaart mee (Luiertaart). Deze keer wilde ik ook graag zelf iets maken, maar deze keer wel wat anders. Het werd deze luchtballon.

Kraamcadeau zelf maken

Een zelfgemaakt kraamcadeau valt eigenlijk altijd in de smaak. Je hebt je er net wat extra moeite voor gedaan en dat wordt meestal wel gewaardeerd. Bovendien is de geboorte van een kind heel bijzonder en dan neem je graag een bijzonder en apart cadeau mee. 
Je kunt het heel persoonlijk maken. Bovendien kun je een idee in zo veel verschillende variaties uitvoeren, zodat het toch steeds net iets anders wordt. Zo heb je altijd een "origineel" cadeau. Ook kun je het zo uitgebreid en groot maken als je wilt. Er is altijd wel iets te maken dat past bij je wensen en budget.
Overigens hoef je niet per se het hele cadeau zelf te maken. De eigenlijke cadeautjes, die in de mand zitten, zijn gewoon in de winkel gekocht. Een leuke verpakking, zoals deze ballon, maakt het echter net wat specialer.

Baby ballon

De luchtballon ziet er niet alleen gewoon leuk uit, maar is tevens een symbolisch kraamcadeau: er wordt tenslotte vaak gezegd dat ouders in de kraamtijd op een roze wolk zweven. (Al blijkt dat in de praktijk vaak niet echt te kloppen...)
De eigenlijke cadeautjes (in dit geval een cadeaubon en een badspeeltje) worden in het mandje gedaan. Je kunt natuurlijk elk cadeau kiezen: kleertjes, speelgoed, verzorgingsspullen. Afhankelijk van de grootte en hoeveelheid pas je het formaat van de mand aan.
Of je nu een groot, klein of duur cadeau wilt geven: de luchtballon maakt het meteen speciaal. Je hebt ook echt wat in handen. Vooral een cadeaubon in een envelop is op zich niet echt spectaculair om te geven. Met zo'n ballon heb je meteen een echt cadeau in handen en het staat naderhand heel leuk op de cadeautafel.


Kraamcadeau luchtballon zelf maken

Wil je zelf aan de slag gaan om zo'n leuke luchtballon te maken? Dat kan, het is helemaal niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. Bovendien kun je, als je de basis eenmaal hebt, eindeloos variëren met de versieringen. Met welke cadeautjes je de mand vult, bepaal je zelf.

Wat heb je nodig?

  • Rieten mandje (o.a. verkrijgbaar bij Action, Xenos, Wibra)
  • Grote ballon (doorsnede 45 cm), blauw of roze
  • Bamboestokken, 4 stuks (verkrijgbaar bij tuincentrum)
  • Plakband of tape, aluminiumfolie of cellofaan
  • Lint met blauw of roze (Ik gebruikte zelfklevend lint van de Action, wel zo makkelijk te bevestigen)
  • Versieringen: witte kanten bloemen uitgeknipt uit lint, witte kanten hartjes (hiervoor kun je eigenlijk van alles gebruiken, ook bijvoorbeeld parelstickers, bloemetjes, vlinders, enz.)
  • Letterstickers
  • Witte rozenblaadjes van stof 
  • Cadeautjes voor in de mand


Aan de slag

Om de luchtballon te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Plaats de opgeblazen ballon boven de mand op de gewenste hoogte. Pak een bamboestok en meet de lengte vanaf de bodem van de mand tot ongeveer op de helft van de ballon (het bolste stuk).
  2. Knip de bamboestokken op de juiste lengte af en plaats deze in de hoeken van de mand. Je kunt ze eventueel tussen het riet klemmen. Bij deze mand ging dat door de stoffen bekleding niet. Plaats de stokken dan helemaal in de hoeken en klem deze vast met proppen folie. Door de mand met folie op te vullen en deze goed stevig aan te drukken, zitten de stokken uiteindelijk vast.
  3. Plaats dan de cadeautjes in de mand en strooi er wat rozenblaadjes omheen, zodat de folie bedekt is.
  4. Hou de ballon tussen de stokken en plak iedere stok met plakband op de ballon. Zorg ervoor dat de ballon mooi recht hangt. 
  5. Als de ballon eenmaal vast zit, is het tijd voor de afwerking. Maak met het zelfklevende lint een horizontale baan over de ballon, zodat het plakband bedekt wordt. Maak daarna vier verticale banen, vanaf het stokje tot de bovenkant van de ballon. Zo is het uiteinde van de stok mooi afgewerkt. 
  6. Versier de ballon met de kantbloemen of andere accessoires. Ik heb deze gewoon met een stukje dubbelgevouwen plakband aan de achterkant vastgeplakt. Met de letterstickers plak je de naam van de baby op de ballon. Maak zo veel versieringen als je zelf wilt. Ga je voor strak en eenvoudig of juist voor uitbundig versierd?
  7. De luchtballon is nu klaar! Om het helemaal feestelijk te maken, verpak je het geheel in cellofaan met een mooie strik bovenop. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook handig omdat het voor wat stevigheid zorgt tijdens het transport. De kunt de ballon nu als één geheel makkelijk meenemen.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten