woensdag 3 april 2019

Paasdecoratie ideeën

    Decoratie voor Pasen


Nu de lente is begonnen en we langzaam richting Pasen gaan, is het wel zo gezellig om het huis van binnen en buiten te versieren met wat paasdecoratie. Met deze vijf deco ideeën creëer je eenvoudig een paasthema helemaal in jouw eigen stijl. Kies jouw favoriet of maak ze allemaal!


Je vindt hier een overzicht met inspiratie voor verschillende soorten decoratie. Bedoeld als basis, want je kunt er vervolgens alle kanten mee op. Door je eigen stijl te kiezen, maak je het helemaal naar je eigen smaak. Wat vind je leuk en wat past in jouw interieur? Wil je meer lezen over hoe iets gemaakt wordt? Klik dan even op de link onder foto.

Paasdecoratie

Typische paassymbolen zorgen er voor dat decoratie echt als paasdecoratie gezien wordt. Je kunt dus eigenlijk van ieder ding wel een paasstuk maken, door wat typische paasspulletjes te gebruiken.  Combineer deze met andere accessoires en lente materialen, zo maak je makkelijk iets wat helemaal bij het seizoen past.  

Typische paasaccessoires

  • Eitjes en eierschalen
  • Hazen
  • Kippen en kuikens
  • Veren
  • Paastakken (kronkeltakken, katjes)

Paasversiering in jouw eigen stijl 

Je bepaalt zelf in welke mate het paasthema terug komt in je decoratie. Ga je voor een uitbundige versiering waarbij de paassymbolen duidelijk aanwezig zijn of hou je het liever wat meer subtiel? Door hier een daar een eitje of wat eierschalen neer te leggen, verwijs je toch naar het seizoen, zonder al te nadrukkelijk op te vallen. Voorjaar en Pasen lopen dan wat meer in elkaar over. 

Ook kies je zelf in welke stijl je je paasdecoratie maakt. Bont en vrolijk, of liever rustig met natuurlijke materialen en naturel kleuren? Kitscherig en over-the-top of toch meer ingetogen? Klassiek, traditioneel of meer modern? Uitbundig of meer subtiel? Voor ieder wel wat wils!

1. Paasboom

Een paasboom is een echte klassieker. Het brengt meteen de juiste sfeer in huis en is ook nog heel makkelijk te maken. Een kwestie van takken in een vaas zetten en deze versieren door er wat in te hangen. Gebruik kronkeltakken, kersenbloesem, wilgentakken of katjes. De takken kunnen zowel droog als in water in de vaas staan.

Je kunt een traditionele paasboom maken, bont versierd met eitjes en andere paashangers. Dat is super leuk voor kinderen, niet alleen om naar te kijken, maar ook om samen te maken. Wil je een modernere variant, hang dan echte (uitgeblazen) eitjes in de takken, onbeschilderd voor een natuurlijke en rustige uitstraling. Of ga voor strak en sober, dan versier je de takken helemaal niet.

Paasboom

2. Decoratie tak om op te hangen

Een stevige tak waar je leuke hangers aan hangt, ziet er altijd leuk uit. Aan de muur, maar zeker ook aan het raam of bij de voordeur. Vervang (een gedeelte) van de gewone accessoires door eitjes of andere paasspullen en je hebt de paasdecoratie klaar. Ook zo klaar: alles stevig vastmaken en ophangen maar!

Deco tak met hangers
Mobile

3. Bloemstuk

Een bloemstuk kun je helemaal naar je eigen smaak maken en staat prachtig op de gedekte paastafel. Modern of klassiek, in de hoogte of juist plat. Gebruik voorjaarsbloemen, lichte kleuren (wit, geel, zacht roze) en eitjes of eierschalen om er een echt paasstuk van te maken. 

Bloemstuk Pasen

Paastakken en eitjes

4. Paaskrans

Een krans past bij elk seizoen of elke gelegenheid. En er zijn zó veel mogelijkheden! Hangend aan de muur, bij de voordeur of aan het raam of liggend op tafel, je kunt er alle kanten mee op. Wil je snel klaar zijn, neem je een kant-en-klare krans die je leuk versierd. Of je doet wat meer moeite en maakt de krans zelf.
De basis is natuurlijk de krans: van groen (bijvoorbeeld buxus), mos, piepschuim, draad of takken (bijvoorbeeld wilgen). Deze versier je in meer of mindere mate met linten, bloemen, accessoires of vruchtjes.

Paaskrans

Krans met bloemen

Staande krans

5. Groepje paasaccessoires

Eenvoudig en snel, maar super leuk! Zet wat paasaccessoires bij elkaar op een schaal of combineer deze met je gewone decoratie, zoals theelichten, kaarsen, vaasjes of beeldjes. Kleedt het geheel aan met wat stro, mos, veertjes en eitjes en jouw paasgroep is klaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten