woensdag 13 mei 2015

Water, takken en bloemen

Cilinder met takken, gras en Forsythia


Deze glazen  cilinder is gevuld met een combinatie van houdbare en namaak materialen, waardoor hij lang goed blijft en met een paar aanpassingen een hele tijd kan blijven staan. Met het water, de takken, bloemetjes en eitjes lijkt het wel een mini lente landschap.


In de cilinder staat een laagje water met kleine, groene sierkraaltjes. De cilinder is gevuld met dunne kronkeltakken (Corylus avelana 'Contorta') en verder liggen er twee stevige stronkjes met fijne worteltakjes in, die de basis vormen voor de rest. De stronkjes vormen als het ware een nestje, waar het nep gras en de namaak Forsythia in steken. Om het geheel af te maken liggen er wat kwarteleitjes in.


De eitjes passen goed bij het voorjaar of Pasen. Omdat het stuk lang houdbaar is, kan het naderhand aangepast worden door de eitjes er uit te halen en te vervangen door vruchtjes (bijvoorbeeld "Moby Dick") of andere decoratie. Ook kunnen er later in plaats van de Forsythia andere (nep)bloemen ingestoken worden, om het geheel nieuw en weer anders uit te laten zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten