dinsdag 19 mei 2015

Takken bundel

Takkenbundel met decoratie


Deze bundel van (gedroogde) takken is niet alleen makkelijk om te maken, maar doordat er geen verse materialen gebruikt zijn, blijft hij ook nog heel lang mooi en heeft weinig onderhoud nodig. Dit bloemstuk kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Dit stuk kan voor veel doeleinden gebruikt worden: het staat mooi binnen op de tafel of dressoir, maar het kan ook buiten, aangezien het houdbaar en weerbestendig is. Als versiering op de tuintafel bijvoorbeeld, maar het is echter ook heel geschikt als apart grafstukje op het kerkhof.


Als basis zijn gesnoeide takken van de Trompetboom (Catalpa) gebruikt. Deze boom staat in veel tuinen en moeten jaarlijks gesnoeid worden. In plaats van de takken als snoeiafval weg te gooien, kunnen ze bewaard worden en als decoratie gebruikt worden. De takken hoeven niet in water en drogen mooi in. Natuurlijk kunnen er ook andere takken gebruikt worden.
Van deze takken is een bundel gemaakt, die met groene wikkeldraad stevig is vastgezet. Vervolgens is de bundel versierd met slingers wikkeldraad waar parels in geregen zijn, groene aluminium draad en pitriet, wat om en door de bundel gewikkeld en geweven zit.
Tot slot is er met een lijmpistool wat decoratie op gelijmd: groene Luffa schijfjes, groene beukenschilletjes, houten hartjes en namaak Phalaenopsis bloemen.

De basis, de bundel takken, kan steeds met andere kleuren of materialen versierd worden, waardoor er vele variaties mogelijk zijn. Er kunnen bijvoorbeeld andere bloemen op gelijmd worden of andere kleurcombinaties gekozen worden, zodat er steeds een stuk, passend bij de eigen smaak en stijl gemaakt wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten