dinsdag 6 mei 2014

Roze rad

Roze decoratie met Gerbera's


Dit metalen frame op standaard is een goede basis en er kan eindeloos gevarieerd worden met de opmaak ervan. Nu heb ik het met roze en witte houdbare materialen opgemaakt. Het staat mooi op een zuiltje in de woonkamer, op een dressoir, of voor het raam.
Doordat het geheel niet zo breed (diep) is, kan deze decoratie makkelijk op smallere plaatsen, zoals de vensterbank of een dressoir gezet worden. Aangezien het frame best groot is, heeft het stuk wel genoeg volume om iets uit te maken.
Het bloemstuk staat overigens bij mijn moeder voor het raam, roze past tenslotte hier niet zo...

Wanneer het tegen een muur aan staat, hoeven de versieringen maar op een kant te worden aangebracht, aan de "voorkant". Wanneer het voor het raam staat, is het mooier om aan beide kanten versieringen aan te brengen.
Het rad bestaat uit een gelaste ring, met een kleinere ring er in en een paar verbindingsstukken. Het staat op een voetje, waardoor het recht op blijft staan. Dit is zo kant en klaar gekocht, maar zou eventueel ook zelf gemaakt kunnen worden, door iemand die kan lassen (een handige man of vader bijvoorbeeld...).


Als decoratie is gebruikt gemaakt van wit stoffen lint, wat om het binnenste en buitenste rad gewikkeld is. Daarbij zijn er roze vlinders van pitriet en stoffen roze vlinders en bloemen met zilver er op gebruikt. Deze zijn met gekleurde wikkeldraad aan het rad bevestigd. Verder zijn er zilveren hartjes in gehangen. Deze accessoires zijn o.a. te koop bij Hendriks bloemen, Action, en deco-winkeltjes.


Er zijn ook glazen reageerbuisjes in gehangen, ook met wikkeldraad vastgemaakt. Daar zijn de bloemen in gedaan. De reageerbuisjes kunnen met water gevuld worden, zodat er verse bloemen in gedaan kunnen worden. Hier zijn echter stoffen Gerbera's gebruikt, vanwege de houdbaarheid. Zo kan het ook weer compleet weggezet worden met een plastic zak er over en later weer opnieuw als decoratie gebruikt worden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten