zaterdag 3 mei 2014

Staande scepters

Wit-lila scepters op voetje


Deze scepters zijn gemaakt met wit en lila, geheel van houdbare materialen. Leuk om op de vensterbank of op een dressoir neer te zette, vooral met twee (of drie) naast elkaar!


Deze scepters op voet heb ik wel gemaakt, maar staan niet bij mij thuis, maar bij mijn moeder (aangezien ik zelf alles in de kleuren wit-zilver-groen aangekleed heb, zou lila hier niet helemaal bij passen). Toch is wit met lila of paars een mooie, frisse combinatie.


De basis van deze scepters is een kegelvorm op voet, bekleedt met wit riet. Deze zijn zo kant en klaar gekocht. Verder is een namaak Allium bol (uienbol) gebruikt, deze is van kunststof. De Allium is hoofdbloem van deze scepter, daarbij zijn witte takken, een wit namaak blad (met stof bekleed),  lila draadmatje, wit vezeldoek, lila bolletjes en pitriet gebruikt. Daarna is het geheel aangekleed met witte en paarse vlinders van stof en hout en wit lila lint.


Doordat er geen verse materialen gebruikt zijn, zijn deze scepters makkelijk in onderhoud (ze hebben geen water nodig!) en bovendien lang houdbaar. Ook zijn ze geschikt om voor een raam te zetten, ondanks felle zon blijven ze mooi, na een langere tijd zullen ze hooguit wat valer worden.
Een ander voordeel is dat deze scepters, als ze eenmaal gemaakt zijn, na een tijdje gestaan te hebben als decoratie, zo weg gezet kunnen worden (plastic zak erover tegen het stof) en naderhand weer eens tevoorschijn gehaald kunnen worden, dan heb je zonder extra werk wat decoratie achter de hand! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten