vrijdag 30 mei 2014

Corsage op wijnfles

Versierde wijnfles


Een cadeau corsage maakt van een envelop of klein pakje en "echt" cadeau! Ook een wijnfles kan er mooi mee versierd worden. Zo wordt het net iets meer bijzonder en persoonlijk.
Cadeau corsages zijn al eerder aan bod gekomen op deze blog, zie ook Paarse cadeau corsage en Cadeau corsages. In plaats van op een cadeau of envelop kan een corsage ook op een wijnfles (of ander voorwerp) gemaakt worden. 


Deze corsage is gemaakt met verschillende technieken. Van het stronkje is een frame gemaakt met draad, waarmee het geheel om de fles bevestigd is. De bloemen zijn er vervolgens met koudlijm (Floral adhesive) op gelijmd. Het frame is verder uitgewerkt met een combinatie van rode wikkeldraad en touw. Door het gebruik van de draad kan het makkelijk in vorm gebogen worden en blijft het staan, waardoor de spiraal om de hals van de fles gemaakt kan worden.


Aangezien het hier om een doorzichtige fles met rosé wijn gaat, heb ik bewust gekozen voor rode bloemen en het naturel kleurige touw en hout, omdat ik dit mooi bij de kleur van de fles en etiketten vind passen.
In de corsage zijn Gerbera's (Gerbera mini 'Timo") en Hypericum (Hypericum androsaemum 'Classic Flair') gebruikt.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten