vrijdag 9 mei 2014

Calla en Sneeuwbal

Boeket met Calla's en Sneeuwbal


Een mooi boeket in een vaas staat altijd prachtig, op tafel of in een hoekje. Een boeket is leuk om te geven, maar zeker leuk om te krijgen. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf een mooi boeket kopen!

Naast de moderne bladboeketten, die veelal gegroepeerd en met aparte bloemen en accessoires zoals takken gemaakt worden, zijn er de "gewone" rondgebonden boeketten. Het Biedermeier boeket is kort gebonden en heeft een typische bolvorm. Dit boeket is een "klassiek" rondgebonden boeket met lange stelen, een ouderwetse volle bos zeg maar... Hoewel het helemaal niet ouderwets uitziet, in tegendeel, ik vind het zelf chic en heel mooi staan in een vaas of windlicht.


In dit boeket zitten Calla's (Zantedeschia aethiopica), Sneeuwbal (Viburnum opulus 'Roseum') en Berengras (Xerophyllum tenax). 

Vooral voor de sneeuwbal is het belangrijk om de stelen van het boeket schuin af te snijden met een mesje en vervolgens in (hand)warm water te zetten, met wat snijbloemenvoeding (zakje). Er bestaat zelfs speciale voeding voor de Sneeuwbal (en andere bloemen met houtachtige stelen). Indien deze niet beschikbaar is, is gewone snijbloemenvoeding ook prima. De snijbloemenvoeding geeft voeding aan de bloem en houdt bovendien het water schoon en gaat bacterie groei tegen. Wanneer de Sneeuwbal in koud water gezet wordt, gaat deze slap hangen. Warm, handwarm water bevordert de houdbaarheid!

Het boeket is mooi korenschoofs gebonden, waardoor de stelen onderaan niet schots en scheef door elkaar staan, deze mogen dus best gezien worden door de glazen vaas! Eventueel met een mooie strik van lint of touw de elastiek decoratief afwerken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten