zondag 1 juni 2014

Scepter boeketje

Mini boeketje


Een klein boeketje is ideaal om mee te nemen als je ergens op visite gaat. In dit boeketje zitten maar een paar losse bloemen verwerkt, maar het geheel ziet er toch compleet en leuk uit.

Koffieboeketje

In het weekend ging ik op visite bij een vriendin en wilde ik graag een kleinigheidje meenemen, het werd dit scepter boeketje. Kleine boeketjes, ook wel koffieboeketjes genoemd, zijn ideaal als presentje voor een visite. Ze zijn niet te groot, dus handig om mee te nemen en voor de gastvrouw makkelijk en snel in een vaasje te zetten. Er is ook altijd wel een plekje voor, op een tafeltje of in een hoekje, zelfs als er al bloemen in huis staan.Scepterboeket

Een scepter boeketje is eigenlijk een gewoon (klein) boeket, wat compact is en de vorm van een bolletje heeft. Dit kan een biedermeier zijn, of een wat modernere variant met blad en een paar aparte bloemen. Vaak worden er wat leuke accessoires gebruikt in de basis, zoals takjes, een stukje hout, een stuk stof of ijzerdraad. Kenmerkend voor het scepter boeket zijn de lange stelen die aan het boeket blijven en die strak samengebonden worden, zodat het boeket uitziet als een scepter: een lange steel met een bolletje erop. De stelen worden meestal leuk afgewerkt met stof of blad en versierd met pareltjes of andere accessoires. De stelen zijn hierbij duidelijk onderdeel van het boeketje en het boeketje wordt dan ook met de decoratieve steel zichtbaar neergezet, door het boeketje bijvoorbeeld een stuk uit een vaas te laten steken of een glazen, doorzichtige vaas te gebruiken.


Gebruikte materialen

Dit boeketje bestaat uit een basis van gevouwen Aspidistra blad (Aspidistra elatior) en daarin een witte Roos (Rosa 'Avelanche'), een witte Gerbera (Gerbera jamesonii) en een plukje Gipskruid (Gypsophila paniculata). Er is wat witte stof met vezelstructuur in het boeketje verwerkt en hier is tevens een kraagje rondom het boeket mee gemaakt en de stelen zijn ermee afgewerkt. Verder is er een parelspeldje in de roos gestoken en ijzerdraad als extra versiering gebruikt, ook om de stof om de stelen.

  

2 opmerkingen:

 1. Dat is heel mooi om te geven en te krijgen, prachtig gedaan Ellen! Heel mooie details ook, prachtig afgewerkt!
  Nog een fijne avond,
  groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Zo'n klein boeketje doet het inderdaad altijd goed...
   Jij ook een fijne avond!
   Groetjes Ellen

   Verwijderen