dinsdag 24 juni 2014

Kerk versiering bruiloft

Altaar bloemstukken


Voor de bruiloft van mijn vriendin en haar man  afgelopen weekend, waar ik al eerder over schreef (Bruidsbloemen), maakte ik ook de bloemstukken voor in de kerk.


Het ging om een groot altaar stuk, wat op een zij altaar kwam te liggen en een klein altaarstukje, wat bij het altaar waar de pastoor staat kwam te staan. Het tweede stuk kon niet te groot zijn, omdat op dat altaar niet zo veel plaats is, maar moest toch wat volume hebben, zodat het ook van achter in de kerk zichtbaar is.
Bij kerkversieringen en altaarstukken is het eigenlijk altijd belangrijk dat ze tonend zijn, dus volume hebben. In een (grote) kerk gaan ze anders snel verloren en voor de mensen achterin de kerk moeten de bloemen ook zichtbaar zijn. Te kleine stukjes en te fijne materialen werken hier dus niet goed.

   
Het grote bloemstuk is opgebouwd uit een bundel takken, die de basis vormen. De takken zijn aangekleed met zilverkleurige aluminiumdraad, groene pitriet en parels. Daarna zijn er Orchidee├źn (Phalaenopsis) in verwerkt. De Orchideeen takken zitten in een buisje met water, afgesloten met een elastiek, zodat het buisje niet lekt. De buisjes zijn afgewerkt met fel groen juten lint/stof. De overige materialen, Moby Dick's (Ascplepia 'Moby Dick'), groene Santini's (Chrysanthemum santini) en witte Freesia's (Freesia) zijn vervolgens in het bloemstuk gelijmd met koudlijm.     Het tweede bloemstuk is opgebouwd uit dezelfde materialen, omdat het mooi is wanneer deze twee stukken bij elkaar passen. Omdat dit stuk niet zo'n grote afmeting kon hebben, is dit stuk wat meer in de hoogte gewerkt. Het stukje is zo niet te breed, maar door de hoogte heeft het toch wat volume.

  
Ook hier is een bundel takken als basis gebruikt, de takkenbundel is nu verticaal geplaatst. Dezelfde decoratie met zilverkleurige aluminiumdraad, groene pitriet en parels en verder zijn dezelfde bloemen gebruikt als in het eerste altaarstuk. Doordat de beide stukken dezelfde materialen en opbouw hebben, een bundel takken als basis, dezelfde versiering en dezelfde bloemen is er duidelijk sprake van een bij elkaar passend/horend geheel. Alleen de vorm en grootte verschilt. 


Zo zagen de bloemstukken er in de kerk uit:


        Geen opmerkingen:

Een reactie posten