dinsdag 17 juni 2014

Grafstukje

Rouw biedermeier


Een biedermeier met zijn typische (halve) bolvorm is een klassiek bloemstuk dat voor veel gelegenheden gebruikt kan worden. Dit rouwbloemstuk heeft een biedermeier model met donker rode/roze bloemen.
Ik maakte dit grafstukje van bloemen die al wat verder open gebloeid waren. Bij grafwerk voor een uitvaart is het vooral belangrijk dat de bloemen op het moment van de uitvaart zelf het mooiste zijn. Hele verse bloemen, die nog helemaal gesloten zijn, maken in een grafstuk vaak op dat moment niet zoveel uit. Zoals lelies bijvoorbeeld, die met gesloten knoppen niet zo veel volume en/of kleur hebben, terwijl het, als ze open gaan, prachtige, volle bloemen worden. Daarom waren deze bloemen ideaal om te gebruiken voor het rouwstukje.


Het bloemstuk is in een graftakhouder gestoken (verkrijgbaar in verschillende maten bij o.a. de bloemist, Intratuin of via webshops, bijvoorbeeld goedkoop-bloemschikken.nl) en heeft de vorm van een biedermeier (halve bol). De kleuren van de bloemen zijn ton-sur-ton op elkaar afgestemd: van oud roze, bordeaux rood tot rood. De volgende bloemen zijn in het stuk gebruikt: Oudroze Lelies met 1 pit (1 bloem) (Lilium longiflora), rood/roze Alstroemeria (Alstroemeria 'Granada'), rode Hypericum (Hypericum androsaemum), donkerrode (bordeaux) Santini's (Chrysanthemum santini). Verder is er als opvulling groen gebruikt, Pistache en varen blad.

             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten