vrijdag 6 juni 2014

Rozenbol

Compact rozen boeket


In dit boeket zijn de rozen kort en compact samengebonden, tot een echte (halve) bol van rozen. Modern en ook romantisch... De bol kan natuurlijk zo groot gemaakt worden (met zo veel rozen) als je wilt of wenst.

Zo ziet een rozenboeket er weer heel anders uit, dan een volle bos met rozen (zie Romantische rozen). Door de stelen van de rozen kort te verwerken en het bindpunt hoog te houden, ontstaat een echt bovorm. De rozen sluiten mooi aan elkaar aan, om de compacte bolvorm goed uit te laten komen.

In dit boeket zijn grote, witte rozen (Rosa 'Avelanche') gebruikt. Verder is er een rand van Ruscus blad (Ruscus hypophyllum) en groot Aralia blad, ook wel toepasselijk vingerplant genoemd (Fatsia japonica). Het boeket is versierd met slierten pitriet, dat in ronde bogen is verwerkt, om de bolvorm ook nog eens te benadrukken.

Ook bij dit boeket geldt dat de stelen van de rozen (en ook van het blad) schuin afgesneden moeten worden met een scherp mesje en in lauw-warm water gezet, met wat snijbloemenvoedsel, om de houdbaarheid van de rozen te bevorderen.

Snijbloemenvoedsel voedt de bloemen niet alleen, het gaat tevens de bacteriegroei in het water tegen, wat de houdbaarheid vergroot en ervoor zorgt dat het water helderder blijft.
Snijbloemenvoedsel wordt vaak bij de bloemist in een klein portie zakje meegegeven bij een boeket of bos bloemen en soms zijn deze zakjes ook los te koop. Het bekendste merk snijbloemenvoedsel is Chrysal. In sommige winkels, bloemenzaken of tuincentra, is er een heel assortiment van Chrysal te koop. Hier vind je ook snijbloemenvoedsel in grote flacons, handig om in huis te hebben, zodat het altijd gebruikt kan worden (bij bloemen die dat nodig hebben, sommige bloemen verdragen snijbloemenvoedsel juist niet of moeten een aangepaste variant krijgen, bijvoorbeeld tulpen). Naast het 'gewone' universele snijbloemenvoedsel zijn er ook producten voor specifieke soorten bloemen, zoals speciale voeding voor Rozen, Seringen of Lelies&Alstroemeria. Kijk voor meer informatie ook op de website van Chrysal (http://www.chrysal.nl/).
De snijbloemenvoeding van Chrysal is ook via verschillende webshops, o.a. de site van Tuin en dier.nl (http://www.tuinendier.nl/chrysal-clear-snijbloemenvoedsel-250-ml-500-ml-1-l
Natuurlijk zijn er ook nog andere merken/fabrikanten van snijbloemenvoedsel, zoals Oasis (ook bekend van de steekschuim) en Floralife, die overigens net zo goed zijn.


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten