woensdag 4 juni 2014

Romantische Rozen

Boeket van Rozen


Een mooi boeket met alleen rozen er in is natuurlijk super romantisch om te geven of krijgen. Een gemengd boeket, waarin rozen gecombineerd worden met andere bloemen, kan ook heel mooi zijn, maar in deze boeketten krijgen de rozen veel meer de nadruk en vormen ze een prachtig geheel.
Een rozenboeket is dan ook bij uitstek geschikt om je geliefde cadeau te doen, aangezien rozen toch wel als DE romantische bloemen gezien worden, met name rode en roze rozen.


Zowel een boeket met verschillende kleuren rozen gemengd kan heel mooi zijn, vooral als de rozen in ton-sur-ton kleuren (bij elkaar liggende kleuren) gekozen zijn, maar een boeket met een kleur rozen kan ook heel chic zijn. Op de foto's staan beide soorten boeketten afgebeeld. Bij het boeket met de verschillende kleuren rozen heb ik bewust gekozen voor diverse tinten in rozen en rood, waardoor er toch een geheel gevormd wordt door het kleurenthema. Natuurlijk zou heel bont ook kunnen, maar persoonlijk vind ik wat harmonie toch mooier in een boeket. Bovendien is een bont boeket minder romantisch dan een boeket in roze en/of rood, aangezien dit toch de typische kleuren van de liefde zijn. Het ligt natuurlijk ook aan voor wie het boeket bestemd is en voor welke gelegenheid, welke kleur of kleurencombinaties het beste passen.


Bij deze boeketten zijn de stelen lang gelaten en rondgebonden (korenschoofs). Door het korenschoofs binden steken de stelen niet kris kras door elkaar, wat mooier uitziet maar er bovendien voor zorgt dat de rozen mooier vallen als boeket (rond, gevuld en mooi verdeeld). Door de lange stelen maakt het boeket meer uit, in tegenstelling tot een compacte biedermeier. Een compact gebonden rozenboeket heeft ook wel wat, maar zo'n groot boeket wat een vaas helemaal vult, heeft ook wel iets extra romantisch...


Bij rozen is het altijd belangrijk om de stelen met een scherp mesje schuin af te snijden, zodat ze water goed op kunnen nemen. Verder kan de (schone) vaas het beste gevuld worden met lauw-warm water, met een zakje snijbloemenvoedsel. Dit zorgt voor een betere houdbaarheid en voorkomt eerder het hangen van de kopjes van de rozen.
Wanneer je rozen in de winkel uitkiest, kun je het beste die nemen met een mooie stevige steel (die gaan niet zo snel hangen) en bloemen die al ietsjes gesprongen (open) zijn. Natuurlijk niet helemaal open gebloeid, want deze zullen niet meer zo lang houden. Rozen met een hele dichte knop lijken misschien een betere keuze, omdat deze naar verwachting langer zullen staan, maar meestal zijn deze rozen te vroeg (onrijp) geknipt en gaan ze helemaal niet meer open, eerder hangen. Iets geopende bloemen zijn dus de beste keuze en geven in combinatie met de juiste verzorging de meeste kans om lang plezier ervan te hebben.

        
       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten