donderdag 26 juni 2014

Hoog Bloemstuk

Hoog bloemstuk als bruiloftsdecoratie


Dit bloemstuk maakte ik ook afgelopen week voor de bruiloft (zie ook Bruidsbloemen en Kerkversiering) en was bedoeld als decoratie. Het stuk stond eerst bij de voordeur van de woning van het bruidspaar en later in de feestzaal.

De kleuren van het bloemstuk zijn aangepast aan de kleuren van de decoratie van de zaal: oranje, rood, fel roze en paars. In deze kleuren waren er o.a. ballonnen en versieringen. Ook de rest van de bloemdecoraties waren in deze kleuren. Op de tafels en sta-tafels stonden glaasjes met gekleurde steentjes in het water met daarin een gevouwen Aspidistra blad, een oranje of roze Gerbera en een fel roze Freesia of rode Hypericum en pitriet. Verder stonden er in dezelfde stijl als dit bloemstuk twee vazen opgemaakt met dezelfde bloemen en pitriet. Al met al een vrolijk en bont geheel. 


Omdat het bloemstuk aan de voordeur en in een grote zaal stond, was het belangrijk om het volume te geven, zodat het opvalt en goed zichtbaar is. Bovendien past een hoge, smalle vorm goed bij de hoge smalle vorm van de pot. De takken geven veel volume en "body" aan het stuk en de bloemen zorgen voor bonte kleuren. Het pitriet geeft een speels kleuraccent en tevens wat extra volume.


Het bloemstuk staat in een hoge kunststof pot (Elho). Om het bloemstuk makkelijk te kunnen transporteren is het stuk tweedelig gemaakt: in een kleine bloempot is steekschuim gedaan, waar het bloemstuk dus in staat en dit is vervolgens in de grote pot gezet. Zo kunnen bloemstuk en groene pot apart vervoerd worden, in verband met de hoogte (anders past het niet in een auto).


In het midden zijn de takken gestoken en onderlangs een rand van gevouwen Aspidistra blad (Aspidistra elatior) als afwerking. Daartussen zijn op verschillende hoogtes de bloemen gestoken: paarse Agapanthus (Agapanthus 'Donau'), oranje Gerbera's (Gerbera jamesonii), paarse Kluwenklokjes (Campanula glomerta), donker roze Celosia (Celosia argentea Cristata), fel rode Hypericum (Hypericum androsaenum) en groene Hortensia (Hydrangea macrophylla). Verder zijn er paarse aluminium draad, oranje en roze pitriet en wikkeldraad met fel roze parels gebruikt.         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten