woensdag 16 april 2014

Paasschaal

Schaal met Paasdecoratie


Deze keer een schaal met paasdecoratie staat leuk op de salontafel, bijzettafel of dressoir. Deze schaal is makkelijk te maken en doordat er geen verse bloemen inzitten ook houdbaar. Na de Pasen kan alles bewaard worden tot volgend jaar!

Als ondergrond heb ik een houten dienblad met handgrepen gebruikt, dit was al groen, maar kan natuurlijk ook makkelijk gespoten worden in een gewenste kleur. Een rond dienblad of mooie schaal kunnen ook prima als ondergrond dienen.

Op de schaal heb ik een wit kaars-windlicht geplaatst. Dit is een windlicht van kaarsenwas, waar een theelichtje in geplaatst kan worden. Als het theelichtje brandt, lijkt het net een echte kaars, maar de kaars brandt niet op en loopt niet uit. Hierdoor kan het windlicht steeds hergebruikt worden en is het geheel bovendien brandveilig! Deze kaars windlichten zijn tegenwoordig op veel plaatsen verkrijgbaar, in huis- en decoratiewinkels of via webshops ( bijv. http://profaan.vnk-kaarsen.nl/bestellen/rustieke-kaarsen/windlichten), soms ook bij de Action. (kijk voor actueel aanbod: http://www.action.nl/).
Er zijn veel vormen, kleuren en maten: bolvorm, cilinder of vierkant.

Bij het windlicht staat een felgekleurde 'paashaas', een konijntje bekleed met stof, passend in groen. Hiervoor kun je ook andere figuurtjes gebruiken, zoals een schaapje of kip, van hout of keramiek.


De rest van de schaal is opgevuld met verschillende materialen: glaskraaltjes, namaak rozen blaadjes, veren en rieten paaseitjes, allemaal in wit-groen. Je kunt natuurlijk allerlei decoratiematerialen gebruiken. Ook verschillende soorten eitjes zijn leuk, bijv. kwarteleitjes of geverfde eitjes. 

Leuke paasspulletjes, o.a. verschillende soorten eitjes en paasfiguurtjes zoals kuikentjes, hazen en schaapjes zijn verkrijgbaar bij Xenos. Kijk voor het assortiment: http://www.xenos.nl/assortiment/seizoensartikelen/paasartikelen 

Tot slot heb ik de schaal nog gedecoreerd met zilveren lijmfiguren. Hierover volgt nog een apart stukje... (Kijk hiervoor op: http://leukmooilief.blogspot.nl/2014/04/lijmfiguren.html)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten