vrijdag 4 april 2014

Versierde bloempotjes

Versierde bloempotjes met buxusbollenEen saai bloempotje wordt zelf heel decoratief met een paar versieringen. Strikjes, lintjes, hangers... uitbundig of een subtiel detail... Nét even iets extra's!


Om deze eenvoudige zwarte bloempotjes wat interessanter te maken, zijn ze wat "aangekleed" . Ik heb er een lapje vilt, dat tegenwoordig in alle kleuren te krijgen is (o.a. bij Hema of een hobbywinkel), omheen gedaan. Een speldje met pareltjes houdt het op zijn plaats. Daarna heb ik er linten van verschillende diktes en materialen om geknoopt en hiermee ook de houten bloemen bevestigd.

Ik heb gekozen voor groen/wit, maar natuurlijk zijn alle kleuren mogelijk. Zelf houd ik het meeste van 1 hoofdkleur in verschillende tinten en printjes, maar je kunt natuurlijk ook meerder kleuren combineren of het helemaal bont maken.

Boven op de bloempotjes heb ik wat groene sisalvezel gedaan en de nep buxusbollen (Action) hierop gelegd. Hoewel ze van plastic zijn, zien deze buxusbollen er behoorlijk "echt" uit . Voordeel is dat ze natuurlijk lang meegaan en geen water of verzorging hoeven. Zo staat er altijd een mooi groen plantje op tafel of voor het raam!Een ander voorbeeld van een versierde bloempot is dit potje met de Spathiphyllum (lepelplant). Ook hier zijn verschillende laagjes, lintjes en parels aangebracht, waardoor de eenvoudige grijze stenen pot er meteen wat gezelliger uitziet.Op deze manier is het heel makkelijk om eenvoudige, saaie bloempotten wat leuker te maken en wat meer kleur te geven. Lintjes en stoffen zijn er in alle kleuren en materialen, bovendien op veel plaatsen verkrijgbaar (bijvoorbeeld Hema, Action, Xenos, maar ook hobby- en naaiwinkeltje).  
2 opmerkingen:

  1. Wat mooi allemaal, krijg al zin om aan de slag te gaan. Groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Veel kijk- en leesplezier en natuurlijk vooral veel inspiratie en knutsel plezier!! groetjes Ellen

      Verwijderen