zondag 13 april 2014

Krans met bloemen

Groene krans met bloemen gevuld


De groene krans, die ik eerder al maakte, was op zich al heel mooi, maar gevuld met bloemen wordt het een echte blikvanger op tafel!

De groene krans had ik al eerder versierd met vruchten (zie Groene krans).
Door in het midden 4 kleine flesjes te zetten en hierin de bloemen en wat groen te steken, ontstaat een leuk effect. Je kunt de bloemen heel kort verwerken, zodat ze net boven de krans uitkomen, maar als ze wat langer blijven, wordt het geheel wat speelser.

De volgende materialen heb ik gebruikt:
  • Alstroemeria (Inca lelie) wit
  • Asparagus setaceus
  • Pistacia (Pistache groen)Voor een extra effect heb ik het water in de flesjes gekleurd met een groene kleurstof, zoals Ecoline. Deze flesjes zijn in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar (o.a. bij Intratuin). Je kunt het beste een hoeveelheid water in een (oude) fles of gieter in een keer kleuren met de kleurstof, zodat alle water dezelfde kleur heeft. Uiteraard kun je er ook bewust voor kiezen verschillende kleurintensiteiten te gebruiken door afzonderlijk te kleuren, dan heb je lichtere en donkerder/fellere flesjes. Let op: je hebt echt maar een drupje van de kleurstof nodig! Pas ook op voor vlekken: deze gaan moeilijk uit textiel en ook van de je handen af, vooral van de "pure" kleurstof.
Snij de stelen van de bloemen altijd schuin af met een scherp mesje en gebruik lauw-warm water (behalve bij bollen, zoals tulpen of narcissen, gebruik hiervoor altijd koud water).Geen opmerkingen:

Een reactie posten