zondag 20 april 2014

Decoratief dienblad

Dienblad met hout, hartjes en rozen


Dit dienblad is gevuld met allerlei accessoires en verse bloemen. Een gezellige combinatie van allerlei materialen en texturen.  

Allereerst wil ik iedereen natuurlijk een Vrolijk Pasen wensen! Hopelijk heeft iedereen net als wij hele gezellige Paasdagen (gehad) en lekker genoten van het mooie weer...
Na morgen is de Pasen al weer voorbij en wat mij betreft wordt de Paas deco dan ook opgeruimd. Eitjes, veertjes en hazen... terug in de kast tot volgend jaar!
Tijd voor iets nieuws en daarom alvast deze opgemaakte schaal.

De ondergrond is een zilverkleurig glanzend dienblad met opstaande rand. Daarop zijn stukken gekrulde berkenschors gelegd. De berkenschors is in stukken/vellen te koop, o.a. bij bloemist of deco-shop of via diverse webwinkels (bijv. http://www.goedkoop-bloemschikken.nl/decoreren-1-natuurlijke-materialen/1749199-berkenschors-3016-cm-voordeelpak-30-stuks.html).
Nadat de berkenschors op maat geknipt is en in vorm gebogen, op het dienblad gelegd zodat er een mooie tweedeling komt en de krullen elkaar net raken.

Twee decoratieve theelichthouders (Action) zijn tussen de berkenschors geplaatst, net als een klein vaasje/potje met water en de drie roosjes met wat Pistache groen. Voor een leuk effect heb ik het water groen gekleurd met wat kleurstof. Hier heb ik al eerder over geschreven, de kleurstof (bijv. Ecoline) is op veel plaatsen verkrijgbaar (o.a. Intratuin) en je hebt maar een drupje nodig om het water een leuk kleurtje te geven. Zie ook het eerdere bericht "Krans met bloemen".In de rozen zijn decoratieve parel spelden gestoken, die in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar zijn (o.a. bij Aveve, Intratuin). Grote en kleine parels, zelfs (drie)dubbele zoals deze groene, die hier gebruikt zijn... er zijn allerlei soorten! Het is leuk om ze in een bloem te steken, rozen zijn hiervoor bijvoorbeeld erg geschikt voor, omdat deze een "dikke" kop hebben, in tegenstelling tot "platte" bloemen, zoals de gerbera. Het beste is wel om de speld met een ijzerschaartje of draadtang even wat in te korten, zodat niet de hele lange speld in de roos gestoken hoeft te worden, dit is makkelijker steken en minder beschadigend voor de roos. 1,5 tot 2 cm is meer dan voldoende.


Vervolgens de rest van de schaal opvullen met decoratieve accessoires: hier zijn glaskralen, houten hartjes in verschillende maten en groene kiezels gebruikt. Deze kiezels zijn zo groen gekocht (tijdje geleden bij Intratuin), maar zijn natuurlijk net zo makkelijk zelf te maken: buiten wat steentjes zoeken en verzamelen, beetje schoonmaken en in de gewenste kleur spuiten met wat spuitverf! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten