dinsdag 22 april 2014

Hart van rozen

Zeg het met bloemen...


Een hart drukt liefde uit en een bloemenhart blijft dan ook een mooi cadeau voor een geliefde of dierbare, maar kan ook gebruikt worden als romantische decoratie.

Een bloemenhart is natuurlijk voor veel gelegenheden geschikt, onder andere als cadeau. Voor een geliefde is een hart van rode rozen natuurlijk perfect passend, voor een bruiloft zijn witte rozen ook heel mooi. Dit hart, voor mijn moeders verjaardag, is gemaakt van rozen in verschillende tinten roze en rood. 

Het hart is gemaakt van een kant en klare steekschuim ondergrond (Oasis), verkrijgbaar bij o.a. Aveve of via webshops (bijv. http://www.goedkoop-bloemschikken.nl/176434-steekschuim-oasis-vormen).
De volgende bloem- en bladmaterialen zijn gebruikt:
  • Rozen in verschillende tinten roze en rood
  • Asparagus setaceus
  • Klimop blad (Hedera helix)  Het mooiste zijn grootbloemige rozen, die hebben een wat "dikkere" kop, kleine roosjes zijn te iel in zo'n hart. Ook is het mooier wanneer de rozen al iets gesprongen (open) zijn. Zo maken ze veel meer uit en komen beter tot hun recht, bovendien vullen ze het hart beter.
Rozen altijd schuin afsnijden met een scherp mesje en het klimop blad op draad zetten. De rand is afgewerkt met klimop blad, dat gebogen wordt, zodat de groene plastic rand van het hart bedekt is. Vervolgens is het hart met de rozen vol gestoken. Belangrijk is hierbij een evenwichtige en toch speelse verdeling van de kleuren en soorten rozen. Tot slot is de rand afgewerkt met plukjes Asparagus.


 
2 opmerkingen: