woensdag 9 april 2014

Spuitverf gebruiken

Een nieuw kleurtje...In eerdere berichten heb ik er al een paar keer naar verwezen, maar aangezien ik het zelf heel vaak gebruik en het reuze handig is, besteed ik er nu wat extra aandacht aan:
Spuitverf om zelf allerlei voorwerpen te kleuren of van kleur te veranderen!

De spuitbusjes zijn niet duur, ca. 2-3 euro en op veel plaatsen verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij de Action. Er zijn in allerlei kleuren: van rood tot blauw, of oranje, hoogglans wit of zilver en goud! Bovendien zijn de busjes spuitverf reuze handig en makkelijk in gebruik. 
Het oppervlak moet schoon, droog en vetvrij zijn. Even een krantje er onder en liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken... Het voorwerp gelijkmatig inspuiten en even laten drogen. Eventueel in 2 keer spuiten om boven- en onderkant goed te kunnen bereiken.
De spuitverf kan op veel ondergronden gebruikt worden, zoals steen, hout, natuurlijk materiaal. Hierdoor kunnen heel veel voorwerpen gekleurd worden: kransen, gedroogde zaaddozen, dennenappels, potje, theelichtjes, beeldjes, enz. enz.
Natuurlijke (ongekleurde) voorwerpen of materialen kunnen zo een leuk kleurtje krijgen en voorwerpen die al gekleurd zijn, kunnen een ander kleurtje krijgen. Het is ook handig wanneer je een leuk voorwerp tegenkomt, wat niet in een passende kleur verkrijgbaar is, zo kun je het toch passend voor je eigen interieur maken.
Voor sommige ondergronden kan het nodig zijn om een primer te gebruiken, voor betere hechting. Deze is ook als spuitbus verkrijgbaar.

Zo heb ik bijvoorbeeld het biggetje wat in onze tuin staat zelf zilver gekleurd. De kleuren die ik voor onze tuin ga gebruiken (als hij volgende maand nieuw gemaakt wordt) zijn grijs (stenen), blauw (potten en accessoires) en wit (accessoires). Ook de planten zijn voornamelijk groen (natuurlijk groen!) paars, blauw en wit (hosta's, hortensia's, lavendel en salvia). 
De big paste er met zijn naturel rood-bruine keramiek/klei kleur (terracotta) niet echt bij. Toch vond ik hem enig en wilde hem graag in de tuin zetten. Daarom heb ik hem zelf zilver gespoten, wat heel makkelijk ging omdat het keramiek onbehandeld en daardoor nog wat poreus was, waardoor de spuitverf makkelijk hechtte.     

Voor:
Spuitverf:
Resultaat/Na:Geen opmerkingen:

Een reactie posten