zaterdag 5 april 2014

Etagère

Decoratie Etagère


Deze etagère staat mooi op tafel of op een dressoir. Het handige is dat alles wat er op zit houdbaar is, dus als hij eenmaal gemaakt is, kan hij zo een hele tijd blijven staan. Na een tijdje kunnen wat accessoires vervangen worden voor een nieuwe look, óf wordt hij zo compleet weg gezet (met een plastic zak of vuilniszak erover heen, zodat er geen stof aan/in komt) en na een tijdje weer eens kant-en-klaar eer gezet.

De houten etagère (Action) is met zilver sprayverf gespoten. Hij was eerst houtkleurig, maar ik wilde eigenlijk een zilverkleurige etagère. De zilverkleur op de houten ondergrond vind ik mooier dan een metalen etagère, het lijkt toch wat warmer en romantischer en het zelf verven van het hout is heel makkelijk en niet duur. De spuitbusjes zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar (o.a. Action) en de verf droogt snel. (Lees meer over spuitverf gebruiken)

Daarna is de etagère gevuld met allerlei potjes en theelichtjes, waar zijden bloemen ingezet zijn. Ik heb gekozen voor orchideeën (Phalaenopsis) en Lelietjes der dalen (Convallaria majalis). Hoewel ze "nep" zijn, zien ze er toch behoorlijk "echt" uit en het voordeel is dat ze niet in water hoeven te staan en lang mooi blijven. Namaak bloemen zijn tegenwoordig op steeds meer plaatsen verkrijgbaar en in verschillende prijsklasses. Ze hoeven niet altijd duur te zijn om "echt" uit te zien, ook bij de Action of Xenos hebben ze tegenwoordig vaak leuke namaakbloemen in allerlei soorten en kleuren.

Tussen de potjes met bloemen liggen glaskraaltjes en nog wat andere deco, zoals de witte worteltakjes en een zilveren hart. Je kunt er naar eigen smaak en voorkeur mee combineren. Alle kleuren combinaties zijn mogelijk, afhankelijk van je inrichting. Het mooiste is wanneer er een of twee kleuren als thema gekozen worden, zoals hier wit en groen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten