dinsdag 8 april 2014

Groene krans

Krans met houtjes en vruchten


Op zolder vond ik deze groene krans met houtjes en ik besloot hem wat te versieren, zodat hij nog eens gebruikt kon worden als tafelversiering.

De krans met drijfhoutjes was ooit zo kant en klaar gekocht, maar je kunt hem ook makkelijk zelf maken: gebruik als basis een strokrans (o.a. verkrijgbaar bij Intratuin) en omwikkel deze met lint, stof of gekleurde sisalvezels. Kies takjes, bijvoorbeeld drijfhoutjes, berkentakjes of worteltakken en bind deze met sierdraad (gekleurde wikkeldraad) om de krans heen. Wikkel de draad strak zodat de takjes goed vast zitten, wanneer je de draad vaak en op veel plaatsen erom heen wikkelt, krijg je een compacte krans, op minder plaatsen wikkelen geeft een grilliger effect.
Natuurlijk kun je ook een andere kant en klare krans gebruiken, bijvoorbeeld een wilgentakkenkrans of buxuskrans.

Als decoratie heb ik gekozen voor gedroogde zaaddozen (wilde lelie en katoen, cotton pods). Ook deze waren kant en klaar groen gekleurd. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar (o.a. bij Xenos), tevens ook in naturel, die je gemakkelijk zelf kunt spuiten in gewenste kleur, zoals zilver. Dit kan gewoon met een busje spuitverf (Action). Je kunt uiteraard elke andere decoratie kiezen, naar eigen smaak. Nepbloemen, houten hartjes, veertjes, kraaltjes... alles is mogelijk!

Met een lijmpistool kun je de decoratie makkelijk op de krans lijmen. De lijm koelt snel af en is dan meteen "hard", waardoor alles op zijn plaats blijft zitten. Alle soorten deco mooi verdelen en royaal aanbrengen en de krans is klaar.
Op een mooie schaal of onderbord leggen en hij kan zo op tafel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten