vrijdag 10 mei 2019

Cadeautips voor Moederdag

De 5 leukste Moederdag cadeautjes

Bloementaart

Aanstaande zondag is het Moederdag. Op deze dag laten we allemaal, groot of klein, onze waardering voor mama blijken, door haar te verwennen met aandacht, lieve woorden en een geschenk. Weet jij al wat je gaat geven? Laat je inspireren door deze 5 ideeën en verras je moeder zondag met een leuk Moederdag cadeau.


Moederdag gaat niet om het geven van een groot of duur cadeau, het gaat vooral om het gebaar. Een teken van genegenheid en waardering, een moment om stil te staan bij wat zo vanzelfsprekend lijkt: de liefde voor onze moeder. Het is goed om zo af en toe uit te spreken of te laten merken hoeveel iemand voor je betekent. Een kleinigheidje, met liefde en aandacht gemaakt of uitgezocht, zegt vaak meer dan een willekeurige, snel gekochte gift, hoe veel deze ook gekost heeft. Niet voor niets raakt iedere moeder enorm vertederd door de kriebelige tekeningen en plakkerige knutselwerkjes van hun kleuter. 

Deze ideeën lijken misschien tamelijk voor de hand liggend, maar zijn echte klassiekers die het eigenlijk altijd goed doen. Geef er een originele draai aan door het persoonlijk te maken. Ga zelf aan de slag en knutsel een cadeau, maak een mooie verpakking of doe er een kaartje met een lieve tekst bij. Klik op de link onder de foto's om meer te lezen.

Heb je een cadeau gevonden, dan mogen een mooie verpakking en een lieve boodschap of spreuk natuurlijk niet ontbreken om het helemaal speciaal te maken. Onder Cadeauverpakkingen en - versieringen staan genoeg voorbeelden van allerlei leuk verpakte cadeautjes. 

1. Bloemen

Rozen boeket

Bloemen doen het altijd goed... Een mooi boeket is en blijft een klassieker, waar moeder ongetwijfeld blij mee is. Er zijn zo veel soorten boeketten: klassiek, modern, groot en royaal of klein en verfijnd. Rozen, tulpen, gemende boeketten. Het leuke is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Een klein bosje tulpen of een mini boeket met een paar losse bloemen hoeft niet veel te kosten. Heb je meer te besteden, stel je een uitbundig boeket samen. Kijk voor ideeën ook eens bij de rubriek Boeketten.

Behalve een boeket kun je natuurlijk ook voor een bloemstuk gaan. Een mooi bloemenhart spreekt eigenlijk voor zich. Behalve de typische bloemstukken zie je tegenwoordig ook veel moderne varianten, zoals een bloemenkrans of -taart. Helemaal niet moeilijk om zelf te maken, dus wil je het écht persoonlijk maken, dan ga je gauw aan de slag! Inspiratie nodig? Onder Bloemstukken vind je genoeg voorbeelden, onder andere taarten, harten en kransjes.

Rozen hart
   

2. Plant
Heeft je moeder groene vingers? Dan is ze wellicht heel blij met een mooie plant. Net zo fleurig als een boeket en je hebt er nog veel langer plezier van.
Een prachtige Orchidee bijvoorbeeld, of een andere kamerplant. Ook tuinplanten zijn een ideaal cadeau. Het is voorjaar en de meeste mensen fleuren hun tuin of balkon graag op met een bloeiende plant. Kies een gemengde plantenbak, een hangplant (met hanger) of een mooie blikvanger in een pot of mand. Deze hoeven niet ingeplant te worden, wat weer werk en vieze handen scheelt.

Populaire buitenplanten zijn:

  • Margriet bol
  • Fuchsia (op stam of als hanger)
  • Solanum (lijkt op jasmijn)
  • Bougainvillea
  • Dipladenia
  • Hortensia

Tuinplanten: Hortensia


3. Iets lekkers om van te smullen

 
Waarschijnlijk weet je zelf precies waar je moeder van houdt. Chocolade, koekjes, hartige snacks, een heerlijk flesje wijn? Wat lekkers zal vast en zeker in de smaak vallen. Ook dit kun je zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt. Moeders favoriete reep chocolade is al een prima cadeau, maar je kunt ook een thema pakket samenstellen. Maak bijvoorbeeld een borrelpakket met een flesje wijn, zoutjes en nootjes of een koffie pakket met likeur, een busje slagroom en koekjes. 
Om het helemaal bijzonder te maken, kun je zelf wat maken of bakken. Zo maakte ik al eens zelf bonbons en koekjes. Met een mooie verpakking wordt dat een echt uniek cadeau.

Versierde fles wijn

4. Beauty producten


Schattige zeep roosjes

Verwen je moeder met heerlijke verzorgingsproducten. Er zijn zat kant-en-klare pakketjes te koop met parfum, bodylotion, doucheschuim of andere producten. Nog leuker is het om zelf een pakket samen te stellen, met moeders favoriete smeersels. Bodycrème, badparels, maskertje, scrub, nagellak... Selecteer de spullen waarvan je weet dat ze gebruikt worden. Badzout krijgen als je alleen een douche hebt, is bijvoorbeeld niet erg handig. Kies haar vertrouwde merk of gun haar een luxe product dat ze voor zichzelf niet zal kopen.

5. Een gezamenlijk uitje


Mooi verpakte cadeaubon
Bijna iedere moeder geniet nog het meest van het samenzijn met haar kinderen. Door haar uit te nodigen voor een uitje, genieten jullie allebei van een leuke activiteit en van elkaar. Een ontbijt, een high tea, een workshop, een bezoek aan de sauna, een massage of gewoon een ijsje eten. Het maakt niet uit wat je kiest, zo lang het iets is wat jullie beide leuk vinden. Het gaat er vooral om samen een gezellige tijd te hebben. Via bijvoorbeeld SocialDeal kun je vaak een leuk uitje met flinke korting boeken.

Kies een concrete activiteit en geef een voucher of cadeaubon om iets tastbaars te kunnen overhandigen. Of maak zelf een originele waardebon voor het betreffende uitstapje. Op die manier heb je iets in handen en blijft het niet bij een vage uitnodiging om "eens iets te gaan doen".     

Een feestelijke verpakking mag natuurlijk niet ontbreken!Fijne Moederdag voor alle moeders!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten