donderdag 16 mei 2019

Verwen pakket

Een zelf samengesteld cadeau pakket


Met een beauty en wellness pakket verwen je iemand met een heerlijk cadeau. Lekker genieten en ontspannen, daar houdt iedereen wel van. En omdat je het zelf samenstelt kun je het precies aan de smaak, voorkeur of wensen van de ontvanger aanpassen. Zo heb je altijd het ideale cadeau voor man, vrouw, jong of oud. Natuurlijk kun je ook een ander thema kiezen. Een cadeau dat het altijd goed doet! Laat je inspireren en verras jouw familie of vrienden ook eens met een persoonlijk cadeau!


Zo'n cadeau pakket doet het eigenlijk altijd goed. Mede doordat je het gericht kunt afstemmen en zelf bepaalt wat je er in doet. Kies producten die je dagelijks gebruikt, die komen altijd van pas. Of ga juist voor luxe producten, die iemand zichzelf niet gauw zal kopen. Thema cadeau pakket

Omdat je zelf de producten kiest, kun je nogal wat variëren wat betreft de inhoud. Geen pakket hoeft dus hetzelfde te zijn. Het is echter leuk als een pakket een bepaald thema heeft en er wat samenhang in de productkeuze is. Producten die je samen gebruikt, die elkaar aanvullen, die met elkaar te maken hebben.

Behalve het wellness en beauty thema, met allerlei verzorgingsproducten, kun je ook voor een heel ander thema kiezen. Met eten en drinken, of een hobby. Hou er wel rekening mee dat een pakket met verse producten (voedsel) pas op het laatste gemaakt kan worden, zodat alles vers blijft. Andere pakketten kun je natuurlijk best op voorhand al klaar maken en inpakken.
Om wat ideeën op te doen, noem ik maar eens wat voorbeelden:

 • Frans pakket (met een fles wijn, Franse kaasjes, stokbrood of toastjes, olijven, tapas)
 • Italiaans pakket (met een pak pasta, tomatensaus, olijven, bruschetta, kruiden, parmezaan)
 • Borrel pakket (met een fles wijn of (speciaal) bier, nootjes, zoute stengels, chips)
 • Koffie pakket (met een pak koffie, likeur of advocaat, slagroom, lange vingers, chocolade)
 • Gezond pakket (met jus d'orange, ananas, kiwi en ander fruit)
 • Ontbijt pakket (met afbakbroodjes en - croissants, boter, jam, koffie, enz.)
 • Thee pakket (met een mooie thee kop en/of -pot, verschillende soorten thee, koekjes)
 • Tuin pakket (met handschoenen, snoeischaar, gieter, plantje en/of potje)
 • Gezellige avond pakket (met een leuke plaid of deken, warme dikke sokken, een goed boek, kaarsjes)
 • Bak pakket (met een schort, beslagkom, bakgereedschap (garde, koekvormpjes, bakvorm, enz.) eventueel ingrediënten, een bakboek
 • Kook pakket (met een schort, kookboek, keukengerei)

Een cadeaupakket samenstellen

Wanneer je eenmaal een thema bedacht hebt, dat past bij de ontvanger, kun je aan de slag gaan. Je bepaalt zelf wat je precies in het pakket stopt, waarbij je natuurlijk rekening houdt met de voorkeur en smaak van degene die het gaat gebruiken. 
Je kunt het zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt. Dus je kunt ook zelf bepalen hoeveel het mag kosten. Zo is er voor ieder budget wel een leuk pakket te maken.


Een cadeaupakket zelf maken

Vooraf bedenk je een thema voor je pakket. Dat is naderhand wel zo makkelijk winkelen. Vervolgens kun je ook al nadenken over de belangrijkste producten. Deze zijn vaak essentieel en mogen niet ontbreken. Een borrelpakket zonder bier of wijn stelt niet zo veel voor. Daarnaast kun je wat gerelateerde producten nemen.
Als er nog budget over is, kun je wat opvulling gebruiken. Dat zijn meer de leuke extra's. Bijvoorbeeld een leuk pakje servetten, onderzetters of iets anders wat er bij past, maar niet noodzakelijk is. Wil je het écht tot in de details laten kloppen, dan zorg je ervoor dat de verpakkingen qua kleur bij elkaar passen.
 

Wat heb je nodig?

 • Een ondergrond
 • Producten
 • Cellofaan
 • Lint of een andere versiering

Het is praktisch om een stevige ondergrond te gebruiken, waar je alle producten op zet. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt er ook voor dat je het pakket makkelijk op kunt pakken en overhandigen. 
Je kunt een mooi sierbord of onderbord nemen, een mandje, een dienblad of houten plaat. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit, zolang je er alles op kwijt kunt. Wil je niet extra iets kopen, dan kun je ook zelf iets maken. Knip een of twee stroken karton (bijvoorbeeld van een oude doos) op de juiste maat en bekleedt deze met cadeaupapier of stof. 
Aan de slag

Heb je de producten eenmaal gekocht, kun je beginnen met het inpakken. Voor mijn wellness pakket heb ik allerlei verzorgingsproducten gekocht: doucheschuim, bodylotion crème, diverse gezichts- en voetenmaskers, handcrème, lippenbalsem, nagelvijl.

Neem de ondergrond en plaats hier alle spullen op. Maak er een leuke presentatie van. Hou rekening met de hoogte en vormen van de verpakkingen. De hoge spullen komen achteraan of in het midden en de lagere meer langs de rand. Zorg ervoor dat alle afzonderlijke dingen nog (op z'n minst deels) zichtbaar zijn. Indien nodig kun je wat folie gebruiken als opvulling of om het geheel wat stevigheid te geven. Eventueel kun je sommige producten ook met wat plakband vastplakken, zodat alles op z'n plaats blijft.

Is alles naar wens neergezet, dan pak je het geheel netjes in cellofaan is en maakt het af met een mooie strik of een andere versiering. Klaar is je cadeau!Geen opmerkingen:

Een reactie posten