maandag 6 mei 2019

Envelop met corsage

Feestelijk versierde envelop 


Deze moderne cadeau versiering fleurt ieder pakje of kaartje op. Met slechts weinig materialen, tijd en moeite bereik je al een groots effect. Maak van jouw pakje of envelop ook een verfijnd, feestelijk cadeau met deze corsage. Gauw aan de slag! 

Je kunt de cadeau corsage gebruiken om een cadeau wat leuker en meer bijzonder te maken, of als een origineel alternatief voor een gewoon boeketje of plantje. Het ziet er in ieder geval spectaculair uit. Je bepaalt zelf de vorm en grootte, dus het past altijd en overal op. Een doosje, envelop of wijnfles ziet er meteen veel mooier uit met een fleurige corsage.
  Cadeau corsage

Deze moderne corsage is gemaakt op een ondergrond van in elkaar gevlochten aluminiumdraad. De dikke draad oogt robuust en je kunt er een stevig frame van maken. Tegelijk is het materiaal licht en buigzaam, waardoor het zich makkelijk laat verwerken. Je kunt er elke gewenste vorm en afmeting mee maken, afhankelijk van het voorwerp dat je wilt versieren.

In dit geval zit de corsage op een roze envelop. Aangezien het cadeau voor een meisje is, past dat prima. Het kanten lintje zorgt nog voor wat extra versiering, maar de corsage zelf is de blikvanger.

Het wit-groen is lekker fris en steekt mooi af tegen de roze envelop. Deze kleuren zijn vrij neutraal en eigenlijk altijd goed. Natuurlijk kun je ook voor bonte kleuren kiezen, of in dit geval een geheel roze corsage maken voor een super zoet cadeau.

Deze cadeau versiering zelf maken

De basis voor deze corsage is een draadframe. Dit kun je eenvoudig zelf maken. De gewikkelde draad heeft een open structuur en moderne, strakke uitstraling.
Je kunt ook een andere ondergrond nemen, zoals bijvoorbeeld een stukje karton (bekleed met stof of lint) of hout.

De verse bloemen worden met koudlijm/bloemenlijm op het frame gelijmd. Deze speciale lijm zorgt voor een goede hechting en beschadigd de tere bloemen niet.

Overigens kun je ook andere bloemen gebruiken. Let er wel op dat de bloemen goed gelijmd kunnen worden, dus dat ze een platte bloemkop hebben. Ook is het belangrijk dat de bloemen zonder water kunnen, zonder dat ze meteen verwelken of verleppen. Een bloemist kan je altijd adviseren welke materialen geschikt zijn.  

 

Wat heb je nodig? 

Voor de basis:
  • Aluminium draad (zilver, of een andere kleur)
  • Parels
  • Wikkeldraad
  • Lint voor de bevestiging

Voor de afwerking:
  • Lysianthus (Eustoma) wit of groen
  • Gipskuid wit (fijn)
  • Santini Chrysantjes groen
  • Asparagus setaceusAan de slag

Eerst maak je het frame. Hiervoor wikkel je de aluminium draad in lussen en rijgt deze door elkaar. Dat kan heel speels, maar zorg er wel voor de draad regelmatig vast te zetten met een knoop of lus, zodat het geheel stevig vast zit en niet uit elkaar valt. Er mag best wat open ruimte tussen de draden te zien zijn, maar genoeg dichtheid is belangrijk. Zo ontstaat niet alleen stevigheid, maar hebben de bloemen ook voldoende contactpunten en dus houvast. Aan het begin en einde maak je een klein lusje, waar straks lint door kan om de corsage te bevestigen. Pas het formaat aan jouw pakje aan.

Maak een parelsnoer door parel op de wikkeldraad te rijgen. Zorg voor wat afstand tussen de parels en maak een speelse verdeling met afwisselend 1-2 parels. Zet de parels vast op hun plaats door de draad even vast te draaien om de parel heen. Het parelsnoer kan dan om/door het frame geregen worden.

Dan kan de ondergrond versierd worden met de verse bloemen. Snij de stelen van de Santini en Lysiantus zeer kort af, direct onder de bloemkop. Van de Lysianthus gebruik je de kleinere knopjes. Van het Gipskruid en de Asparagus maak je kleine, korte plukjes. Laat de stelen vooral niet te lang!

Lijm de bloemen met koudlijm op het draadframe. Werk netjes en gebruik maar weinig lijm. Zo voorkom je vlekken en lijmdraden. Begin met de grote bloemen, de groene Santini. Afhankelijk van de grootte van je corsage gebruik je 3, 4, 5 of 7 bloemknoppen. Zorg voor een redelijk gelijkmatige verdeling. 

Daarna kun je verder opvullen met de fijnere materialen. Maak groepjes van Lysianthus knopjes, plukjes Gipskuid en Asparagus. Plak de korte steeltjes onder de bloemknoppen, zodat deze weggewerkt zijn. 

Vul de corsage zo helemaal op, maar laat ook wat ruimte open. Het draadframe met de parels mag best gezien worden en is juist heel decoratief. 
Tot slot doe je een lintje door beide lusjes op de uiteindes en bindt je de corsage vast op het cadeau. Om het af te maken kun je het cadeau nog in cellofaan inpakken. Dat ziet er niet alleen extra feestelijk uit, maar geeft ook wat bescherming.
   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten