dinsdag 29 mei 2018

Romantisch cadeau

Cadeau envelopje


Als je naar een speciale gelegenheid gaat, wil je natuurlijk graag een speciaal cadeau geven. Geld kan iedereen altijd wel goed gebruiken, want je kunt het naar eigen inzicht besteden. Het oogt alleen niet zo origineel en spectaculair. Met een leuke envelop en wat versiering kun je er echter een uniek cadeau van maken!


Afgelopen weekend vierden we het 40 jarig huwelijk van mijn oom en tante met een geweldig en gezellig feest. Een bijzondere gelegenheid dus! Natuurlijk wilde ik graag iets leuks geven. Nou is geld op zich niet zo origineel of bijzonder, maar vaak wel heel welkom. Dus dan maar ervoor zorgen dat het er wel heel leuk en origineel uitziet.


Een feestelijke cadeauverpakking 

Een mooie cadeauverpakking zorgt ervoor dat een saai ogend cadeau heel feestelijk wordt. Het zilver, grijs en wit ziet er chique uit en het kant, de roosjes en hartjes maken het romantisch. Perfect voor een huwelijk of huwelijksjubileum. Natuurlijk kun je de accessoires aanpassen, gebruik bijvoorbeeld bloemen of vlinders voor een verjaardag.

De verschillende materialen, zoals glanzend papier, glad lint, fijne kant en de natuurlijke boomschors en rieten hartjes maken het geheel spannend. Je kunt uiteraard voor elke kleurencombinatie kiezen.

Deze cadeauversiering maken 

Hoewel het er bijzonder uitziet, is de verpakking en versiering zo gemaakt. Een kleine moeite met een groots resultaat. Dit ziet er toch veel mooier uit dan een gewone envelop of een eenvoudig cadeaupapiertje?

Wat heb je nodig?

  • Glanzend papier of cadeaupapier
  • Kanten lint
  • Grijs satijnen lint
  • Foam roosjes
  • Rieten hartje
  • Hartjes van boomschors
Dit waren materialen dit ik thuis nog had liggen. Je kunt eigenlijk van alles gebruiken wat je net hebt liggen. Strikjes, lintjes, hartjes of andere versieringen.


De geschenkverpakking maken

Het cadeau, in dit geval het geld, heb ik eerst in zilverkleurig papier ingepakt. Pak het ruim is, zodat het oppervlak wat groter wordt. Het lijkt dat meteen wat meer en je kunt het beter versieren. 

Wikkel het grijze lint om één zijde en zet dit aan de achterkant vast met een stukje plakband. Wikkel dan twee stroken van het kanten lint over de andere zijde, zodat er een brede band ontstaat en zet dit ook vast aan de achterkant. Hierover komt in het midden weer grijs lint, zodat de naad is weggewerkt. Wikkel het lint daarna weer over de andere zijde en maak in het midden een strik.

Plaats de roosjes in het midden. Deze roosjes hadden toevallig een ijzerdraadje waarmee ze eenvoudig bevestigd konden worden. Anders even lijmen met het lijmpistool. Bevestig het rieten hartje met wat draad, zodat het aan de strik hangt voor een speels effect. Lijm de boomschors hartjes aan beide kanten op het grijze lint.

Klaar is de feestelijke verpakking. Haast zonde om uit te pakken....Geen opmerkingen:

Een reactie posten