vrijdag 15 juni 2018

Plantenbakken en siergras

Strakke voortuin


Een strakke betegelde voortuin is modern en makkelijk, want je voortuin heeft maar weinig onderhoud nodig. Om de eerste aanblik van je huis toch wat gezelliger te maken, zijn mooie plantenbakken ideaal!

De voortuin van de nieuwe woning was eigenlijk al grotendeels klaar. Helemaal naar onze smaak, een moderne stijl met veel grijs en antraciet. Tegels, afdak, voordeur met pui, rolluiken en brievenbus passen perfect bij elkaar en vormen een mooi geheel. Nog een paar plantenbakken neergezet en een krans opgehangen en onze voortuin was zo klaar.

De voortuin is belangrijk

Hoewel je zelf waarschijnlijk meer tijd in de achtertuin doorbrengt, is het belangrijk om toch ook wat aandacht aan de voortuin te besteden. Het is immers het visitekaartje van je huis. De eerste aanblik van je woning. Niet alleen voor gasten, maar ook voor jezelf. Het is tenslotte fijner thuiskomen in een uitnodigend huis. 

Moderne, strakke voortuin

Veel mensen, wij dus ook, kiezen tegenwoordig voor een strakke voortuin. Dat oogt niet alleen modern, maar is ook nog eens reuze makkelijk. Door de tuin geheel of bijna helemaal te voorzien van bestrating en/of grind heeft de tuin weinig onderhoud nodig. Bovendien is het ook nog eens functioneel. Zo kan een fiets makkelijk even voor je huis geparkeerd worden, of je kunt de containers (in een mooie containerkast) aan de voorkant plaatsen. 

Een voortuin met alleen maar stenen ziet er echter toch al gauw wat kaal en saai uit. Door wat plantenbakken, bloempotten en andere accessoires neer te zetten, wordt het meteen wat gezelliger en krijgt de tuin wat meer kleur.


Gevlochten plantenbakken

Dit zijn de STOKKARD plantenbakken van Jysk. Klik hier om ze op de site van Jysk te bekijken. Ze zijn ook verkrijgbaar in naturel bruin.

De antracieten plantenbakken van vlechtwerk zijn gemaakt van kunststof en behandeld met een poedercoating, zodat ze weersbestendig zijn. In het frame zitten drie aparte, uitneembare binnenpotten, waar de planten in geplant worden. Dat is niet alleen makkelijk, maar scheelt ook enorm veel aarde. De bakken hoeven niet helemaal gevuld te worden, waardoor ze ook niet zo zwaar zijn. Je kunt ze dus makkelijk verplaatsen.    

Siergras

Om een strakke en rustige uitstraling te creëren, heb ik bewust voor één soort planten gekozen. Het kan natuurlijk ook heel leuk zijn om verschillende soorten te combineren. Meerdere soorten grassen, of een mix van allerlei soorten planten.
Bloeiende planten geven nog wat meer kleur, maar hebben meestal ook wat meer verzorging nodig: uitgebloeide bloemen verwijderen, vaker water geven. Kies voor één bloeier of maak een bonte geheel van kleuren en soorten.

Dit siergras is een vaste plant, je hoeft dus niet steeds nieuwe planten in te planten. Ze blijven lang mooi en hebben weinig onderhoud nodig. Enkel in het voorjaar de bruine grassprieten verwijderen. Bovendien zijn het sterke planten. Ze kunnen goed tegen de volle zon, wat voor ons belangrijk is aangezien de zon hier de hele (na)middag en avond schijnt. Je hoeft ze maar af en toe wat water te geven als het langere tijd droog en warm is geweest. Super makkelijk dus.

En ook nog eens hartstikke leuk. De grijze kleur past perfect bij de rest van de voortuin en de grassprieten hangen mooi over de bakken heen. Een rustige, ingetogen en verzorgde voortuin. Welkom!Geen opmerkingen:

Een reactie posten